2013. december 25., szerda

„Elkártyáztam a gyönge szívem…."

„Elkártyáztam a gyönge szívem…."

Mit játszott el Orbán Viktor? Pont azt, amit a magyarokban becsült a külföld. Az oly büszkén vállalt szabadságszeretetünket, a demokratikus értékek melletti elkötelezettségünket, a toleráns, befogadó hajlamunkat.

Az egész világ előtt bebizonyítja, mindez nem igaz, hiszen az ország mennyi ideje tűri meg őt a hatalomban, elviseli, hogy kénye-kedve szerint rángassa.

Egyszer elmúlik ez a lidércnyomás is. És megmarad egy illúziók nélküli Magyarország a világ számára. Lehetünk szorgalmasak, iparkodhatunk, elérhetünk gazdasági eredményeket, de egy unalmas, érdektelen, provinciális kis ország leszünk. Sajnos.

Sajnos, Orbán Viktor és társasága mindent felvehető és eldobható dísznek, cicomának gondol. MDF-es országgyűlési képviselők panaszkodtak, több mint tíz évvel ezelőtt, mennyire nem átélt a fideszesek konzervativizmusa, fennen hangoztatott magyarsága, vallásossága. Mennyire csak egy jelmeztárnak tekintenek mindent, ami a magyar konzervativizmus, a jobboldal térfelén található.

Nem fáj Orbán Viktornak, ha kiüresíti a magyar nemzet egyedi auráját, minden nemzetnek a világon van ilyen. Nem fáj neki, ha értékeinkben, hagyományainkban hiteltelenné válunk a világ előtt, ha mindez kacatként lóg majd rajtunk. Egy érdekli őt, de ezt is már régóta tudjuk róla, önmaga küldetéstudatának bármi áron való teljesítése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése