2013. december 25., szerda

Újkori Déva vára

Újkori Déva vára

A hihetetlen energiaráfordítással és gyorsasággal összetákolt új rendszer szinte magától, egy-egy szellőrezdülésre, kártyavárként omladozik.

Ha a mindenáron való megfelelni akarás kényszerében nem állnak neki egyesek retusálgatni, akkor nincs miért betelefonáljon a Fidesz iránt lojális ex főbíró, barátságosan érdeklődve hova is tűnt az ő tarkója a felvételről, ha változatlanul hagyják azt, rajta és kedves feleségén kívül senki másnak fel nem tűnt volna, kik is vannak a mindenáron kiemelésre szánt Tőkés Lászlón kívül a képen. Pedig a retusőrök igazán jót akartak, még egy szép magyar népdalt is elénekeltek volna, miszerint „Nincsen párja, nincsen párja a Tőkés Lászlónak…”

Olyan erős volt a Klubrádió által képviselt hang és gondolkodásmód kizárásának vágya a közéletből, hogy pályázatkiíró és –elbíráló igyekezetükben nem volt már se idő, se energia a győztesnek kijelöltnek kicsit utánanézni. Van-e egyáltalán rádiós gyakorlata, tisztességes piaci magatartást tanúsított-e a múltban, létezik-e bevethető rádiós csapata, eleget tud-e tenni a vállalt kötelezettségeinek? A nyertesek képviselői hetek óta bujkálnak a nyilvánosság elől, ahelyett, hogy büszkén ismertetnék mindenkivel rádiós terveiket. A sajtószabadság korlátozására irányuló szándékot maga az eljárás leplezte le.

Az elmúlt évszázadok legragyogóbb politikai karrierjét (by Orbán Viktor), befutó politikai szereplőn is erőt vett a bizonyítási kényszer. Kezdetben még csak tárogatótanulással igyekezett az ősi magyar röghöz való tartozását bizonyítani, majd elszólta magát. Önéletrajzi jellegű kötetében – ne nézzék már őt akárkinek – elmondta, ő bizony filozófiatörténetből doktorált, az ilyesmire nyilván emlékszik az ember, én is tudom miből írtam a diplomamunkámat. Gyanakodásra csak az adott okot, egy erre érzékeny fülű egyénnek, hogy mindezt a Testnevelési és Sport Főiskolán tette /volna/. A tényleges dolgozat témája az olimpiák története volt, az is forrásmegjelölés nélkül egy korábbi bolgár tudós munkájának kvázi nyersfordításaként. Vajon, ha valaki a saját doktori disszertációját így kezelte, az milyen gondossággal bánt az elébe kerülő törvénytervezetekkel, mennyire tekinthető hitelesnek azokon az ő aláírása?

Eddig csak sejtettük, hogy Orbán Viktornak azért nem tetszett az Alkotmány, mert nincsenek benne képek, most kaptunk egy új Alaptörvényt telis-tele képekkel. E képek legalább hűen ábrázolják mit is gondoljunk erről az új világról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése