2018. július 23., hétfő

Válogat a cserkészmagban

Én ezt eddig nem tudtam, származási alapon többféle keresztény hit lenne? Össze lehet egyáltalán számolni ezeket, ha úgy kezdődik más a magyar keresztény és más a roma származású magyar keresztény? És akkor még a sváb-, zsidó-, tóth-, oláh-, ukrán, szerb származású magyar keresztényeket nem is említettük.
Én eddig úgy tudtam a kereszténység egy többezer éves internacionalista közösség. Milyen újdonságokat tud meg az ember a Nemzeti Elhülyülés Rendszerében!
Bajban vannak a református fiatalok, ők például keresztyének, nem is lehetnek keresztény cserkészek, ajjaj.

Krug Emília - "❗️Nehezen ocsúdok fel, olyan elképesztő cikket szerkesztek épp. A Magyar Cserkészszövetség mondvacsinált indokokkal elutasította egy borsodi roma fiatalokból álló cserkészcsapat megalakulását. Még a cserkész név használatát is megtagadták tőlük. Minden egy cserkésztáborral kezdődött, amelynek kapcsán rövid úton kiderült: a borsodi roma fiatalok „sem származásuk, sem hitük alapján nem illenek a magyar keresztény cserkészek közé". Az egész történet a csütörtöki, friss 168 Órában Ónody-Molnár Dórától, gratula érte! 👏👏
– Ott követtük el a történelmi hibát, hogy befizettük a gyerekeinket a táborba. Amikor a cserkészeknek leesett, hogy a táborozók között három roma fiatal is lenne, azonnal vissza akarták küldeni a befizetett pénzt, indoklásul pedig összevissza magyarázkodtak.
A befizetett részvételi díjat nem vették vissza, mert tavaly nyáron még abban reménykedtek, hogy majd egy másik táborba elmehetnek, de mindenhonnan ugyanazt az indok nélküli elutasítást kapták: „Ez a tábor bensőséges lesz, csak a mieinknek szerveződik.”
– Ahogy a nyár elrepült – folytatja Derdák Tibor –, világossá vált, hogy a borsodi cserkészek egyik táborában sem táborozhatnak befizetett pénzükért a roma gyerekek, de még azok az ifjúsági vezetők sem, akik velük dolgoznak. Az országos vezetőséget hiába kérleltük, hogy a borsodiak helyett vállalják el a gyerekeinket más megyék táboraiban. Kétszer is fogadtak bennünket irodájukban az elmúlt télen, de csak arról beszéltek, hogy sem származásunk, sem hitünk alapján nem illünk a magyar keresztény cserkészek közé. Az integráció fontosságát szép szavakkal ecsetelték, de tettek nem követték a szavakat: mi soha nem találkoztunk roma gyerekekkel vagy roma ifivezetőkkel a borsodi cserkészcsapatokban. Arra próbáltak rábeszélni minket, hogy keressünk magunknak olyan szervezetet, amelynek szervezeti kultúrájába jobban beleférünk. "

Echter István A cserkészszövetség vezető hölgye magyarázta a bizonyítványt a Klubrádióban:

Elmondta a drága hölgy, öt-hat éve cserkészkednek a gyerekek az iskolában, de most elkövették az a hajmeresztő szemtelenséget, hogy cserkésztáborba akartak menni, még fizette
k is érte. Remélem, visszakapják a pénzüket! És beszélt valami külön értékrendről, ami nem egyezik keresztény nem romák és keresztény romák között, de nem fejtette ki bővebben, mit ért ez alatt.

Az persze továbbra sem világos előttem, miért kellene egy gyereknek, már abban a korban, amikor még túl sokat nem tud a világról, önmagáról vallási kiskatonának állni és egyházat választani. Nem hisznek a meggyőzés, a hitük erejében és igazságában?
Kezelés
Válasz1 hete
Miklós Káldi Nem kell hogy a baloldalnak és liberálisoknak tessen a cserkészet. Más világ de egyik sem káros, kiegészítik egymást.
Kezelés
Válasz1 hete
Echter István Kedves Miklós! Nem arról írtam, furcsállom, hogy cserkészkedő gyerekek közt különbséget tesznek ilyen vagy olyan keresztény hit, valamint ilyen vagy olyan származás szerint. Az integrálódás eszükbe se jut.
Kezelés
Válasz1 hete
Echter István Erdélyi Kati a Klubrádiós riportról: "Magam mondjuk mindig is viszkettem ettől a cserkészizémizétől, nem véletlenül. Amúgy a vezetőjük az imént egy negyedórát mosakodott Pikónak a rádióban, ám akárhogy is cifrázta, csavarta a dolgot, csak egyre randább képet mutatott fel magukról. Majd ők megmondják, hogy mi a kielégítő vallásgyakorlás, meg a példamutató élet-és viselkedésmód, na meg ki(k)nél hol is van az a bizonyos nullapont, ahonnan kezdődően ők felsőbbrendűségük tudatában lehetetlennek tartják a példamutatásra való alkalmasságot, illetve a felzárkózást dicső önmagukhoz. Mindenesetre ez az ő vezetői példamutatásuk majd biztosan remek visszhangra talál a kezük közé keveredett cserkészpalántákban. Szóval, tényleg szuper az egész, penetránsan az. Nna".
Kezelés
Válasz1 hete
Echter István Ma már másmilyen nyakkendőt hord, a kordivatnak, vagy az elképzelt kordivatnak megfelelően öltözik. Elvei nincsenek, csak a politikai hasznosság számít nála.Kezelés
xxxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése