2018. július 10., kedd

WDR rádió - Az Orbán-kormány rablóbanda



Vajon mi változott 2012 - a cikk megjelenése - óta?
Talán csak annyi, hogy a pártbeli barát "lecserélődött", a szándékok, az irányvonal már akkor látszott, mára az elviselhetetlenségig kibomlott.
Rablóbandának nevezte az Orbán-kormányt a nyugatnémet rádió
Stephan Ozsvath a tartományi WDR rádióban a 19. századi rablóbandákhoz hasonlította az Orbán-kormány ténykedését.
„A betyárt ma Orbán Viktornak hívják. Hivatalosan: miniszterelnök", kezdte kommentárját a WDR tartományi rádió komoly befolyással nem bíró ötös csatornájának esti politikai műsorában Stephan Ozsvath. Az újságíró Orbán Viktor múlt heti berlini látogatása kapcsán fogalmazta meg álláspontját. Az egykori betyárok teheneket loptak csak, „Orbán és fideszes kompániája azonban egy egész országot nyúlt le". Példaként említette Ozsvath, hogy „a külföldi cégeknek külön adókat kell fizetniük a bandának". Emellett „a Fidesz-kamarilla nagyra hízott az állami megrendelésektől, Orbán neje pedig nagy földbirtokos lett. Egy pártbeli barát pénztárcája pedig, akinek reklámcége van nyolcszorosára nőtt - az állami megrendeléseknek köszönhetően", sorolta Ozsvath. „Fizetési nap ez. A hű vazallusok mind részesednek a zsákmányból".
„Ám a magyar költségvetés nem olyan nagy, mint az étvágy...", állapította meg a WDR kommentátora. „Az Európai Unió folyamatosan pumpálja a milliárdokat az országba", de „az IMF képviselőinek nincs kedvük olyasvalakinek pénzt adniuk, aki folyamatosan sértegeti őket".
Ozsvath szerint ez azonban „dühíti a rablóvezér Orbánt", ugyanis pénz híján a magyaroknak a kormány „csak piros-fehér-zöld pátoszt tud kínálni". De eljött az idő arra, hogy „tiszta vizet öntsön a pohárba: a nadrágszíjakat még szorosabbra kell húzni". Közben „magyarok százezrei, főleg a keleti részeken, szegényednek el. Fiatal, jól képzett magyarok pedig hátat fordítanak az országnak. Médiagengszterek, akik magukat publicistának nevezik, sértegetik a világformátumú értelmiségieket", jellemezte a helyzetet Ozsvath. „Utcai bandák stílusa uralkodik [a sajtóban]", idézte a WDR Ungváry Rudolf írót. „Hogy a választók azonban ne vegyék észre, miként hizlalja Orbán a Fidesz-bandát", a médiát folyamatos kontroll alatt tartja a kormány a WDR szerint. „Több száz újságírót cseréltek ki lakájokra. A Médiahatóság azonnal médiagyilkossá válhat. És ha egy lap irányvonala nem stimmel, a Fidesz-közeli vállalkozók azonnal törlik a hirdetéseket."
A kormány eközben az Európai Uniót, „amelytől Magyarország milliárdokat kap", „bűnbakká" nyilvánítja, hasonlóan az IMF-hez, „amelytől meg milliárdokat szeretne Orbán". A kormány eközben „a kül- és belföldi kritikusokat" „hazaárulónak", a zsidókat pedig „idegenszívűnek" tartja. „Az üzenet egyértelmű: fogd be a szád, csak a rablókapitány beszélhet".
„Az önmagát szabadságharcosnak tartó Orbán mindezt forradalomnak nevezi. Egy magyar közmondás szerint, aki közel ül a tűzhöz, jobban melegedik. És a tűz körül ma Orbán rablóvezér bandája ül", fejezi be Ozsvath Orbán berlini látogatásáról írt elemzését a nyugatnémet adóban, amelyet főleg a tizenhatmilliós Észak-Rajna-Vesztfáliában hallgatott.
2012. október
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Hozzászólás
2 hozzászólás
Hozzászólások
Echter István Szele Tamás: Hámán könyve

"Tulajdonképpen nem volna semmi baj ezzel a magyar miniszterelnökkel, mondaná az ember, csak ne politizálna. Mert az nagyon nem megy neki. No, de ha nem politizálna, miféle miniszterelnök volna? Legalább el kéne küldeni egy j
ó iskolába, ha másképp nem, egy ösztöndíjjal, tanulja ki a mesterséget. Ja, már volt… Akkor tényleg nem tudom, mi lenne a megoldás.

Mert a tegnapi ámokfutás bizony világosan mutatja, hogy minden fillér, amit a taníttatásába öltek, kidobott pénz volt: egy kiméráktól rettegő, babonás kisember kiabálta világgá a félelmeit. Mondjuk abból a szempontból nem kisember, miszerint van akkora úr, hogy maga találja ki a saját babonáit, amiket aztán kötelezővé tesz mindenki számára. A csoda vigye el, miért kell neki pont a Sorostól rettegnie? Mindenki számára kényelmesebb lenne, ha például a tizenhármas számtól félne vagy a keresztutaktól. Azoknak van is egy elég terjedelmes, kialakult mitológiájuk, babonarendszerük, ki sem kell találni, ellentétben a Soros-mítosszal.

No, de ezt hiába mondom, a fóbia kialakult, a legenda most van fejlesztés alatt. És népszerű is lesz: Magyarországon az antiszemitizmust sosem kellett különösen reklámozni, ahogy az utcára kerültek a Soros-plakátok, rögtön rájuk is írták filctollal, miszerint „büdös zsidó”. Lehet, hogy csak öt-tíz tinédzser vérnáci akciója, de ott a baj, hogy senki sem szedte le a feliratozott plakátokat: így az utca embere azt gondolja: lám, ezt most már szabad, sőt, mivel a kormány hirdetményén van, tán kötelező is. Ezért írhatott Heisler András Mazsihisz-elnök levelet Orbán Viktornak, aki válaszolt is az episztolára. Bár ne tette volna. Lássuk, mit írt.

„Az illegális migráció egyértelműen nemzetbiztonsági kérdés. Aki Magyarország biztonságára tör, azzal szemben származásra, vallási hovatartozásra, vagyoni állapotra tekintet nélkül érvényesítik a magyar állam politikai és jogi erejét.”

No igen, ám tudtommal Soros György nem kíván sem legálisan, sem illegálisan bevándorolni Magyarországra, ugyanis nem ment el az esze.

„A magyar emberek nagy többségének egybehangzó véleménye szerint az illegális migráció problémájára adott válaszon múlik Magyarország és az Európai Unió sorsa. Az egyre szaporodó terrorista merényletek és erőszakcselekmények az európai zsidó közösséget különösen is érintik. Itt és most mindannyiunk élete, gyermekeink, unokáink jövője a tét.
Megvédjük hazánkat, családjaink és mindennapjaink biztonságát, eredményeinket és kultúránkat. Csak a magyarok dönthetik el, hogy kikkel akarnak együtt élni és kikkel nem. Saját sorsunkról csak mi dönthetünk.
Aki vagyonát, hatalmát, befolyását, az általa pénzelt NGO-k hálózatát arra használja, hogy Magyarországra és az Európai Unióba milliószámra telepítsen migránsokat, az a mi közös jövőnket éli fel. Soros György milliárdos spekuláns számtalanszor nyilvánvalóvá tette, hogy ő pontosan ezt akarja. (…) Az illegális migráció ellen folytatott küzdelmünkért sem köszönetet, sem elismerést nem várok, de az Önök közösségétől egy kis segítség azért jól jönne.”

Akkor fordítsuk le magyarról magyarra, szokás szerint. Tehát:

„Féljen mindenki, mert én azt mondom. Jönnek a pomogácsok! Aki nem fél, az is pomogács! Megvédjük a Négyszögletű Kerek Erdőt, ha kell, az életetek árán is. Csak az Erdő lakói mondhatják meg, kikkel akarnak együtt élni, ha sokat finnyáskodtok, úgy is dönthetünk, hogy veletek sem, jó lesz tapsikolni nekem! Jönnek a pomogácsok, Soros a vezérük, a miénk meg én vagyok, akkor is megütközünk velük, ha ide se tolják a biciklit, legfeljebb nagyobb lesz a győzelmünk. Ja, a segítség. Egyfelől hallgassatok, mert bajotok eshet, másfelől meg adjatok pénzt: ha Haynau meg tudta sarcolni a pesti zsidóságot, a forradalomban való részvétele miatt, én is meg tudom!”

Körülbelül így néz ki a dolog veleje, ha kicsit lekaparjuk róla a mázat. Persze, a miniszterelnök nem fogalmazott ilyen egyenesen, nem is fogalmazhatott, neki az a szakmája, hogy mosolyogva hazudjon és diplomatikusan rabolja ki az áldozatokat, de a sorok közül bizony ez kiabál az értő olvasóra.

Mi lesz ebből?

Baj. Nyilván nem fér a politika szűk agyába, hogy olyan, mint „zsidók” vagy „zsidó közösség” egységesen nem létezik, a zsidó emberek éppúgy, mint az összes többi, egymástól függetlenül hozzák a döntéseiket, tehát egységes fellépést várni tőlük szamárság. Lehet ekézni ezt vagy azt a zsidó közösséget, hitközséget, irányzatot, de egységes kiállást sem a kormány mellett, sem a kormány ellen nem lehet követelni ettől az embercsoporttól, ahogy az összes többitől sem.

Megint Orbán skatulyás logikájával állunk tehát szemben. Mivel pedig a célozgatva követelt „segítség” sem anyagi, sem verbális formában nem fog megérkezni, miniszterelnökünk bevágja a durcit és elkezd majd sértődötten csúnyákat mondani „a zsidókra”, akik nem hálásak az ő védelméért. Ezt aztán jó páran utasításnak fogják tekinteni arra, hogy elindítsák az antiszemita atrocitásokat, főleg a ma alakuló RIA mozgalomtól tartok (tetszik tudni, ez az Orosz Mihály Zoltán és az Identitesz közös produkciója), de akár spontán akciók is előfordulhatnak, minden csak elaljasodás kérdése.

Na, akkor fogja széttárni a kormány és a miniszterelnök a karját, majd közlik: ők megmondták, a zsidókat meg kell védeni, lám, most is szükség van erre.

Olyan ez, mintha a tűzoltó időnként felgyújtaná a várost, hogy bizonyítsa, szükség van rá. Ezt a tüzet is a kormány rakja, legfeljebb a szélsőjobboldal melegszik majd mellette, de még ez a melegedés is a kormány tervei szerint való.

Aztán, mikor már elég válságos a helyzet, netán egy kis vér is folyt már, be lehet vezetni a rendkívüli állapotot, olyan ősz táján, az már amúgy is elő van készítve, el lehet halasztani a választásokat bizonytalan időre és ezzel teljesül is a mesterterv.

Ez ellen egy gyógyszer volna, éspedig az, hogy ha kormány és ellenzék egyaránt tudomásul venné, hogy semmiféle embercsoportot, sem a zsidókat, sem másokat nem lehet tömbként kezelni, egy kalap alá venni: mert ha netán valaki, akárki ijedtében tesz egy nyilatkozatot a kormány mellett, előállhat az a helyzet, hogy az ellenzék emiatt lesz antiszemita, a kormány meg azért, mert kevésnek találja a hálát.

Egy dolog biztos: sok jóra nem számíthatunk.

Senkitől sem: remélem, csoda történik.

Végső soron Hámánt is meg lehetett úszni.

Csak kellett hozzá egy Eszter.

Meg nagy mázli…"
Kezelés
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Válasz1 éve
Echter István Bugány Klára 

"EGY TANULMÁNYÚT MARGÓJÁRA


Orbán nagy haverja, a török diktátor tavalyi önpuccs-gyanús, feltehetően saját maga által levert kísérlete óta 965 vállalat 11 milliárd dollárnyi vagyonát einstandolta arra hivatkozva, hogy Fethullah Gülenhez, a fő-bűnbakhoz, az ex Erdogan-szövetségeshez húzott a szívük.

Orbán meddig megy el? - a török minta

A török Soros

Fethullah Gülen Törökországban az ügyeletes mumus, ott őt tették felelőssé minden rosszért.

A puccs „leverése” után 140 ezernél több embert, tanárokat, katonákat, tudósokat, újságírókat, bírókat, köztisztviselőket vettek őrizetbe. Erdogan, aki „példát mutat” minden újkori diktátornak, hogy kell bebiztosítani a minél hosszabb időre a hatalmat, rendeletekkel kormányozza országát. Nemrég új, elnöki hatalmát kontroll nélkül kiterjesztő alkotmányt is elfogadtatott a nagyon szoros eredménnyel zárult népszavazáson. Győzelme alapvetően a külföldön leadott szavazatokon múlt.

Nem biztos, – sőt! – hogy véletlen a hasonlóság mindazzal, ami nálunk történik. Az sem lehet véletlen, hogy mostanában nagy a haverság a két elnök között. A repi-ajándékokon kívül feltehető, hogy eszmét is cserélnek, meg tapasztalatot. Orbán és csapata biztosan tudja, hogy nem kell feltalálni a csőben a lyukat, ami már bevált, azt egyszerűen használni kell.

Erdogan azt tervezi, hogy a lefoglalt vagyont – aminek nagysága is azt bizonyítja, hogy mennyire korrupt volt a puccs kirobbantójának beállított Gülen – elárverezik, vagyis átcsoportosítják a pénzt az új elvek szerint is megfelelő kézbe."
Kezelés
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Válasz1 éve



xxxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése