2019. március 31., vasárnap

A kulturális közfoglalkoztatás megszüntetése


Nem "szűnhet", "szűnik". A Nemzeti Múzeumban már túl is vannak egy csoportos lètszámleépítésen. Az érintettek, szegények - érthető okokból - nagyon kétségbe estek, mi lesz velük.
Van egy olyan olvasata az egésznek, hogy az önkormányzati választások előtt már csak a fideszes polgármesterek rendelkezhessenek a közmunka lehetőségekről.
"Az Azonnali úgy értesült, hogy nem hosszabbították meg a kulturális közfoglalkoztatottak csütörtökön lejáró szerződéseit a Magyar Nemzeti Múzeumnál és az Országos Széchényi Könyvtárnál. Magyarázat egyelőre nincs: több ezer ember munkahelye szűnhet meg egyik napról a másikra."
Szilágyi Emese - "A közfoglalkoztatás minden formájában embereket zsákmányol ki. a Kulturális közfoglalkoztatásban egy nagyon értékes munkakört, amelyhez képzettség szükséges éhbérért töltenek be. A sima közmunka is káros, hiszen nem jelent utat vissza a munkába, nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, de az, amikor könyvtárost kirúgnak, majd éhbérért visszafoglalkoztatják ugyanarra a munkakörre, az mindennek az alja. Ilyen módon én mellette nem igazán tudok érvelni. Ami a hír lényege az én olvasatomban, az annyi, hogy ismét megszorítást hajt végre a kormány."
-.-
Kedves Emese!
Nagyon igaza van. Csak ezen intézkedés helyébe nem lép egy normális kulturális foglalkoztatás, hanem embereket taszítanak egyik-napról a másikra a reménytelenségbe. Mehetnek a diplomájukkak árkot tisztítani. Nálunk az MTI-ben három diplomás emberek digitalizálták a régi fotókat, azaz bescannelték azokat. Ilyen gazdagok vagyunk? Ennyit ér nálunk a tudás?!
AZONNALI.HU
Az Azonnali úgy értesült, hogy nem hosszabbították meg a kulturális közfoglalkoztatottak csütörtökön lejáró szerződéseit a Magyar Nemzeti Múzeumnál és az Országos Széchenyi Könyvtárnál. Magyarázat egyelőre nincs: több ezer ember munkahelye szűnhet meg egyik napról a mási...



xx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése