2019. március 31., vasárnap

Az ember akkor boldog......


Van egy nekem nagyon nem tetsző mondás: "Az ember akkor boldog, ha nyíltan lehet gonosz." Persze, embere válogatja.
A fidesz híveitől most el akarják venni a kormányzati ajándékként kapott sorosozós, bevándorláspártizós gonoszságkiélési "játékukat". Várhatóan boldogtalanok lesznek emiatt, én nem fogok bánkódni utána, ideje volt, csak attól tartok - mindannyiunk nyugtalanságára -, kapnak egy újat.
Hozzászólások
  • Echter István Péter Konok - 2018. március 2., 10:35

    "Pár napja megosztottam Erdoğan képét, ahogy egy síró kisgyereket hősi halálra buzdít. 

    Akadtak, akik a hazaszeretet, a nemzet, a hagyományok és az erkölcs nevében helyeselték Erdoğan tettét. 
    Tegnap posztoltam az élveboncolásokat rendező biológiatanárról. Akadtak, akik az élveboncolást a tudomány, a haladás, az oktatás nevében helyeselték. 
    Egyszerűen nincs olyan aljasság a világon, aminek - valami magasztosnak tételezett idea nevében persze - ne akadnának lelkes hívei és óvatosan mérlegelő támogatói. 
    Igazából nekem nem is az előbbiekkel van bajom. Ők egyértelműek, nyíltak. Az egyfelől-másfelől méricskélés az, ami elborzaszt. A látszólag hideg fejű pártatlanság. 
    Mengele? Szörnyeteg volt, de előre vitte az orvostudományt. 
    Sztálin? Rettenetes tömeggyilkos, de mégiscsak modernizált egy elmaradott világbirodalmat. 
    A szomszéd Jenő, aki véresre veri az asszonyt, mikor részeg? No, de milyen átéléssel tudja előtte elénekelni a kocsmában, hogy "Babám, babám, de szeretlek tégedet!". 
    Pengekerítés? Embertelen, oké, de hát "politikai öngyilkosság" lenne ellenezni, és különben is, "a migráció nem alapvető emberi jog". 
    Háború? Végtelenül szomorú, de nincs technológiai fejlődés háború nélkül, az üzleti előnyökről nem is beszélve. 
    Ha mindent relativizálni lehet egy abszurd ráció boncasztalán, akkor javaslom, hogy az "ember" szót kizárólag idézőjelek között használjuk. Úgysincs az égvilágon semmi értelme."
    2


xxxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése