2019. március 31., vasárnap

Nu Viktor, akkor Al is Csút, meg Fel is Csút


Nu Viktor! Akkor Al is csút, meg Fel is csút!
Ezt már politikailag nem élheti túl, akár kizárják a Fideszt az Európai Néppártból, akár nem. Lelkileg nem fogja zavarni, nem azért mert nincs neki, már régen hozzáedződött a bőre, ráégett az illiberális (szabadságnélküli) államot építő, a közös európai értékeinket undorral elvető maszk.
Mégis csak tudnak számolni. Na azért!
Korábbi írásom:
"Nem értem! Futnak a pénzük után, vagy nem megy a metamatika?
Az Európai Néppárt állítólag immár évek óta azzal a dilemmával küzd, ha kizárnák a Néppárt alapértékeivel és hitvallásával szembenő, azokat kigúnyoló, csúffá tevő Fideszt, akkor azzal elveszítenének 12, azaz tizenkettő mandátumot az Európai Parlamentben.
Miért nem vizsgálják meg, hány mandátumot veszíthetnek el azzal a következő Európa Parlamenti választásokon, ha benntartják őket a soraikban? Esetleg csinálhatnának egy várható szaldót.
A Brexit egyik indoka éppen a Magyarország kormányzata által a korrupciós csatornákon eltüntetett brit adófizetői pénzek miatti felháborodás volt. Jó, ők nem tagjai a Néppártnak.
Bármennyire tisztelem is Angela Merkelt, de nem értem, miért nem készíttetett felmérést arról, mibe kerül politikailag Németországnak a Fidesz és Orbán Viktor ámokfutása. Nem erősödhetett volna meg ennyire az Alternatíva Németországért (afd), ha nem tudnak a német adófizetői pénzek hatékonytalan felhasználására hivatkozni.
És hasonló lehet a helyzet más EU-s országokban is. A Néppártból való kiábrándulás miatt itt elvész 1 mandátum, ott 2, amott 5 vagy 10, talán több is. Összeadva ezeket, biztos meghaladná az így elszenvedett vesztesèg a Fidesz által hozott 10-12 mandátumot, amelyeket úgyis a frakció további hiteltelenítésére kívánnak felhasználni.
Érdemes a végsőkig ragaszkodni hozzájuk, egészen addig, amíg más tagja nem is lesz a néppárti frakciónak, csak a Fidesz? Volt egy ilyen jelszavuk: "Csak a Fidesz!" Mire gondolhattak?"
INDEX.HU
Már hét párt veti fel a Fidesz kizárását a Néppártból.
Hozzászólások



xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése