2017. december 11., hétfő

A fideszes "ész" diadala

Újabb és újabb fideszes polgármesterek nyilvánítják ki pártjuk azon akaratát, hogy egyetlen Soros György által támogatott civilszervezet se végezzen az általuk uralt városban szociális, karitatív, közösségépítő vagy más hasonló tevékenységet. Nem mintha ők ezt maradéktalanul megtennék, ezért nincs már szükség ezekre, hanem honnan veszik a bátorságot, hogy az uralkodásba már egy jó ideje belecsavarodott kormánypárt helyett és tőle függetlenül gondolkodjanak és cselekedjenek, pláne ne hozzanak még filléreket se a városba.
Találkoztam én ezzel a gondolkodással, még anno önkormányzati képviselői koromban.
Az önkormányzat költségvetésén valamennyi intézmény költségvetésének évközi változását át kellett vezetni. Így a testület tárgyalta az elnyert pályázati támogatásokat, egyéb innen-onnan becsorgó pénzeket is, és vita nélkül jóvá kellett volna hagyni azokat, hisz Józsefváros érdeke volt, hogy minél több forrás érkezzen az intézményekhez.
Néhány képviselőnek ez nem tetszett. Az volt a kifogásuk, micsoda dolog az, hogy ezekben a kérdésekben nem dönthetünk, csak tudomásul vehetjük azokat. Észre se vették mit mondanak, hiszen a "döntés" azt is jelenthette, hogy a testület a tanárok által pályázott és már elnyert pénzeket elutasítja. De nem volt kivétel e "kritika" alól a fizetős szakkörök bevétele, amit persze már régen kifizettek az érintetteknek.
Szerintem ez csak félreértelmezett, hamis öntudat volt a részükről, amit önnön fontosságukba és nélkülözhetetlenségükbe vetett hitük megkérdőjelezéseként éltek meg.
Természetesen, minden ilyen jellegű költségvetés-módosítást -
ezen méltatlan és méltányolhatatlan "viták" beiktatásával - végül is elfogadtunk.
Ami előtt azóta is elképedve állok, miért gondolták, hogy 38 képviselő többre megy, mint ha néhány ezer tanár és önkormányzati dolgozó is segít nekik.
Akkor ezt persze csak néhány képviselő korlátoltságának tudhattam be. Nem volt ennek se ilyen, se olyan oldali kormányzat mellett nyomasztó, központi propaganda által vezérelt agyzsibbasztó és zsugorító háttere.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése