2017. december 4., hétfő

Géniuszok stadionjai

Nem gondolom, hogy Vida Ildikónak személyes haszna lett volna bármilyen korrupciós ügyletből. Az USA - szerintem - azt kifogásolja, hogy nem tett meg minden tőle telhetőt a korrupciós ügyek feltárása, kivizsgálása, érdemi nagyságrendben való csökkentése érdekében.

A jelenleg miniszterelnöki posztot betöltő személy újra meg újra azt mondja, nem tud korrupcióról. Eszembe jut erről a romániai Scornicesti falu, amelyben a Kárpátok Első Géniusza felépítette a Viitorul futballstadiont. Nos, az nem volt korrupció, azt teljes egészében állami megrendelés alapján, állami pénzből építették.

Napjainkban a Kárpátok Második Géniusza (ebben a minősítésben is legfeljebb a második) lehetőséget teremtett az államnak befizetendő Társasági adó (TAO) egy részének a vállalkozás által meghatározott cégnek juttatott sportcélú felhasználására. Lássatok csodát, eme állami pénz egy jelentős részét a vállalkozások egy nemrégiben exponálódott, érdemi előzmények nélküli sportegyesület részére, a felcsúti futballstadion építésére ajánlották fel, az összes e célú támogatás 18,67%-át (15 MdFt-ból 2,8MdFt-ot). Mit csináljak, nekem ez az intézményesített korrupciót juttatja eszembe! Miért pont a jelenleg miniszterelnöki posztot betöltő személy falujának, az érintett ottani kertje sarkába álmodott leendő stadion - a Victorul Stadion - képe lebegett e „nagyvonalú” támogatók szeme előtt? Valamilyen addig elért előnyt akartak meghálálni, valamilyen jövőbeni előnyre számítottak, vagy csak nyugodtan akartak aludni? Egyik változat se jó, mindegyiknek korrupciós íze van!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése