2017. december 9., szombat

Csökkent, mert nőtt!

G. B. W. megjegyzése

"Megint húbaz+! a köbön! Minden tiszteletem az egészségügyé. És minden gyalázatom Balog Emmike gyalogcsimpánzé. Ne templomokat menjen avatgatni olaszba, hanem itt tegyen már valami jót, de jelentőset!" 


Úgy nőtt a mentők fizetése, hogy a béremelés után többen kevesebbet kaptak, mint korábban
http://propeller.hu/itthon/3321180-ugy-nott-mentok-fizetese-hogy-beremeles-utan-tobben


https://24.hu/belfold/2017/12/09/ugy-nott-a-mentok-fizetese-hogy-csokkent/

Megjegyzésem:

Felháborító, ráadásul hülyeségeket beszél az államtitkár. Ez a mániájuk, mondanak valami értelmezhetetlen szamárságot, és ráírják, hogy "VÁLASZ", aztán azt kukorékolják, de hiszen megválaszoltuk.

A feltett kérdésre nem válasz az, hogy aki év elején kapott már béremelést, annál a mostani emelés nem érte el a 12%-ot. Ha nem 12% ezen dolgozók év végi béremelése, hanem mondjuk már csak 2%, vagy 1% akkor is emelkedni kellett volna a nettó bérüknek, és nem csökkenni. 

Ha csak azt nem csinálták, hogy a korábbi emeléssel úgy mond hamarabb kiadott összeget előlegnek tekintik, és most apránként vissza veszik.

Lineáris adórendszerben nem lehetséges, hogy a bruttó bér emelkedése a nettó bér csökkenésével járjon, mert minden forintján a bérnek egyforma adóterhelés van. Erre korábban nagyon büszkék voltak.

Többkulcsos adórendszerben, ahol nem sávosan progresszív adózás van, ott lehet ilyen eset, mert a kereset magasabb adókulcs által érintett sávba való kerülése visszamenőlegesen az egész keresetet érinti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése