2017. december 20., szerda

Amit szabad a Fidesznek.....

Több ellenzéki párt kapott levelet az Állami Számvevőszéktől, amelyekben kedvezményesen bérbe vett ingatlanokra való hivatkozással az ÁSZ szerint megvalósították a tiltott pártfinanszírozást, így néhány milliós büntetést róttak ki rájuk. A büntetés összege az ÁSZ által titkolt számítás szerinti kedvezmény duplája, mivel az úgy nevezett "tiltott pártfinanszírozás" miatt a következő évi támogatásból ugyanilyen összeget vissza kell tartson a Magyar Államkincstár. Fellebbezésre lehetőség nincs.

Ezzel a büntetéssel nem az érintett ellenzéki pártok anyagi ellehetetlenítése a cél, mint a Magát Jobbiknak Nevező Párt esetében, hanem a mögé felépíthető kommunikáció. Azaz a választásokig folyamatosan el lehet majd mondani, ezek korrupt, megvehető pártok, lám tiltott pártfinanszírozásban részesítették saját magukat, és ez teljes mértékben függetleníthető lesz a tényleges helyzettől, és attól is az érintett ellenzéki pártok be tudták-e bizonyítani az ÁSZ-nak az igazukat.

Volt már olyan, hogy választások előtt tartóztatott le Orbán Viktor főügyésze koholt vádakkal szocialista képviselőt. A hatás érvényesült, később a képviselőt felmentették, a Fidesz közben a gengszter-politikai hasznot learatta.

Tiltott pártfinanszírozásban - az említetteknél összehasonlíthatatlanul többszörös nagyságrendben - természetesen a Fidesz részesül, csak éppen a kormány által finanszírozott "Tájékoztató kampánynak", a kormány által kiírt népszavazásnak, vagy úgy nevezett "Nemzeti konzultációnak" hívják őket, de ebbe a kategóriába tartozik - szerintem - a közmédia eltorzítása, tv-k, rádiók, újságok megvásárlása és a Fidesz propagandájának a szolgálatában állítása is, kormányzati hátterű finanszírozással együtt, hogy a választások alkalmával le nem számlázott plakátokról és az álcivil szerzeteknek közvetve vagy közvetlenül juttatott százmilliókról már ne is beszéljünk.

Mi lenne a Fidesszel, ha az ÁSZ következetes lenne, és ezt a százmilliárdos nagyságrendet is kitevő bújtatott támogatást mind felszámítaná nekik?

Nagyon szereti a Fidesz kikérni magának - a szerinte mások által vele szemben gyakorolt - kettős mércét. Ez is szép példája, hogy a kétlelkű megítélésben ők mennek el a legmesszebb.

Régóta tudjuk, a Fidesz mindig azzal támad másokat, amit a legnagyobb mértékben és a legellenszenvesebb formában éppen ő követ el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése