2017. december 18., hétfő

Elhaló kormányzati szlogenek

Elhalnak a kormányzati szlogenek. Emlékszünk még, volt olyan, hogy "Magyarország jobban teljesít". Ha a nyugdíjak oldaláról nézzük, akkor ebből az elmúlt hét évben semmi sem volt igaz, hiszen a gazdaság növekedése alapján járó nyugdíjprémiumot csak 2017-ben - fél évvel a választások előtt - kaptak a nyugdíjasok, akkor is olyan gazdasági többletből, a GDP olyan növekménye alapján, amelynek forrása az Orbán-kormány által folyamatosan szidalmazott, becsmérelt és köpködött Európai Unió által nyújtott támogatás volt. Egyébként ebben az évben is recesszióban lett volna a gazdaság.
"Magyarország erősödik!", tavaly ezt a harsogta a kormányzati propaganda. Jó, jó, de mihez képest?
Úgy látszik - kivételesen - önkritikusak lettek a fiúk. Magukba néztek, rájöttek már nem mondhatják azt, hogy "Magyarország jobban teljesít", hiszen annyi számunkra kedvezőtlen értékelés, helyzetromlásról szóló adat jelent meg az utóbbi időben. Tavaly azt mondták "erősödik". Valóban, egy súlyos betegség után, ha valaki talpra áll, tesz két-három lépést, majd visszahanyatlik, elmondhatjuk, javult az állapota, lám-lám már erősödik.
Ez a szlogen sem jelent az égvilágon semmit, hiszen mihez képest erősödik?
Mára maradt a háttérhatalmak összeesküvése Magyarország ellen, amit Soros György nevével személyesítenek meg. Egy jó ideje lemondtak a gondolkodásról, szükségtelennek tartják az érvelést, a tényekkel való szembenézést, mindenre egy válaszuk van - Soros.
A fizikában azt tanultuk minden test a legalacsonyabb energiaállapot elérésére törekszik, ők úgy gondolják elérték mindenben a minimum szintet. Itt megpihenhetnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése