2017. december 11., hétfő

Solymár jobboldali? Már elnézést!


Lendvai Ildikó: "Persze, jobb lett volna megnyerni azt a bizonyos körzetet Solymáron, ahol vasárnap önkormányzati képviselőt választottak. Drukkoltam Kárpáti Zsuzsának, akit helyben jól ismernek, és noha nem pártpolitikus, minden demokratikus párt kivételes egyetértésben támogatott. Nem nyert: 43%-ot ért el. Mégsem keseredtem el, mert számoltam. Solymáron mindig a jobboldal győzött, 2014-ben kizárólag fideszes körzeti képviselők jutottak be a testületbe, a jobboldalra 70% szavazott. A demokratikus oldal most több, mint másfélszer, közel kétszer akkora arányt ért el, mint a múltkor. Köszönet Kárpáti Zsuzsának és választóinak, akik a széljárás ellenére benne bíztak. Ha a parlamenti választásokon csak épp ugyanilyen mértékű javulást érünk el az ország többi körzetében is, az fölényes országos győzelmet jelentene. 

Tudom: ha az a "ha" ott nem volna. Solymár két tanulságra is figyelmeztet. Az egyik, hogy megsokszorozza az erőket, ha a pártok (itt az LMP és a Momentum is!) jó jelöltért képesek együtt kampányolni. A másik, hogy az együttműködés sokat jelent, de nem mindent. A mostani szinten országosan sem elég összeadni a szavazótáborokat,.Az is kell, hogy ki-ki növelje hívei számát. Például azzal, hogy értelmes javaslatokkal és az átkozódásnál alaposabb kormánykritikával áll elő, ahelyett, hogy óvodás tempóval borogatnák ki egymás tejbegrízét. Solymáron nem tették. Talán tudták: ha minden változatlan, 2018 után egyiküknek sem lesz egy falat tejbegríze sem. Kár rá spekulálni.
Szóval: mégiscsak vivát Solymár."

-.-

Egy valamit vitatnék Ildikó bejegyzésében, ha egy településen a többség a Fideszre szavazott, attól miért lenne az a település jobboldali? Megfordítva, ha egy település lakóinak többsége jobboldali, akkor mi okuk lenne arra, hogy a Fideszre szavazzanak?

A Fidesz leginkább semmilyen oldali, nem képvisel és nem követ semmilyen világos, számonkérhető értékrendet. Az elmúlt napokban is lett volna alkalmuk lényeges emberi értékek mellett kiállni, nem tették.

Ők bevonultak annak idején a Nemzeti Jelmezkölcsönzőbe, és amit ott láttak magukra aggatták, nemzeti jelmezt, keresztény jelmezt és még annyi mindent, ami hasznosnak tűnt számukra. Aztán így kiöltözködve kijöttek az öltözőfülkékből és közölték mindenkivel: nemzetiek lettünk, jobboldaliak, ja és konzervatívok. A népek meg jóhiszeműek voltak és hittek nekik, ha egyszer ők mondják ezt magukról. A mai napig ezen mulatnak, hogy így sikerült rászedni mindenkit.

Orbántól mit is lehet várni? Ő egy egyre gyorsabban forgó, egyre rozsdásabban és kínosabban nyikorgó szélkakas, egy értékrend nélküli, kiszáradt, zörgő hüvelyű. szélfújta lézengő ritter. Vajon milyen pártot is építhetett ő?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése