2017. december 10., vasárnap

Maradt a pecás is!

Egy évvel ezelőtt még ezzel riasztgattak minket, maradt a pecás is és egy tegnap olvasott hasonlattal Balog Emmike gyalogcsimpánz is.
A hivatkozott cikk valami rejtélyes okból kifolyólag már nem elérhető, idézem a tavalyi bejegyzést a cikkből vett részlettel együtt. A helyzet, és az értékelés nem változott.
"Bemutatják országnak-világnak mire kell törekedni a magyarországi oktatásnak, milyen az az ember, aki a fidesz szerint jó keresztény/keresztyén és jó magyar. A többi képesség, képzettség és tulajdonság Lázár miniszter szerint elhanyagolható, nem számít.
Gúnyt űz ezzel a jelöléssel is mindannyiunkból!"


a cikkből:

Egy idóta váltaná a pecást

"Lejár Áder mandátuma, és a hírek szerint a mindenre alkalmatlan emberminiszter állelkész lesz a következő nemköztársasági elnök.

Ragyogó választás, méltó a NER szellemiségéhez és színvonalához. Balog páter lezüllesztette az egészségügyet, az oktatást, volt református lelkész létére üldözte szegényeket, az egyházakat, nem hajtotta végre a bírósági ítéleteket. Egy fasiszta diktatúrának falaz, amelyben lábbal tapossák az emberi jogokat, a felekezeti egyenlőséget, és súlyosan sértik a világnézeti szabadságot, az emberi méltóságot.

Egyetlen érdeme a gerinctelensége és a jellemtelensége. Tisztességére és szellemi kapacitására jellemző, hogy minden hozzáértés nélkül elvállalta a humán területeket, az egészségügyet és az oktatást is magában foglaló csúcsminisztérium vezetését. Balog miniszterként totálisan megbukott. Az oktatás lezüllesztéséért, az egészségügy tönkretételéért és nagyon sok ember értelmetlen haláláért felelős.

Ennek az álkeresztény gazembernek az irányítása alatt tapostak lábbal minden keresztény értéket, aláztak meg embereket a kisgyerektől az öregekig, üldöztek rokkantakat és hajléktalanokat, bűnné tették a szegénységet, miközben a fél országból nyomorgókat csináltak, amíg ők maguk loptak, csaltak, hazudtak, magukat hizlalták. Balog a farizeus képmutatók mintapéldánya, aki mindennek a tetejébe ült, és szó nélkül hajtott végre minden aljasságot. Mérgeskígyók fajzata, az ilyenekre mondta Jézus, hogy kerüld."

Hol lehet a cikk, miért nem érhető el?

-.-

Tetszik ez a megnevezés: "Balog Emmike gyalogcsimpánz".
Hasonlít a Schmitt Pál esethez, aki eléggé hadilábon állt a helyesírással, mi sem természetesebb, mint hogy a szép magyar nyelv apostolának a szerepét kívánta eljátszani.
Balog embertelen miniszterben - korábbi papsága ellenére, lehet a már-már elviselhetetlen súly miatt ugrott ki onnan - nyomát sem lehet fellelni az emberségnek. Ki más is lenne az Embertelen Minisztériumnak az embertelen vezetője, mint éppen ő? És a hasonlat másik fele is megállja a helyét, ha valaki tagadná, hogy közös ősöktől származunk, csak őrá kell nézni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése