2018. február 26., hétfő

Egy megbízható K-Áder

Egészen természetes, hiszen megbízható K-Áder!
Egyébként a fidesz azért sem akarja a KLIK megszüntetését és az iskolák fenntartásának újbóli önkormányzati tulajdonba adását, mert ehhez a forrásokat is vissza kellene adni.
Manapság kedvtelve mondogatják, sokat költöttek az oktatásra, mert rendezték az adósságállományt és emelték az oktatási normatívát. Ennek ellenére hiány tapasztalható az oktatásügy költségvetésében.
Persze az adósságrendezésnek semmi köze a napi működtetéshez. Az önkormányzatok korábban az SZJA-ból és iparűzési adóból egészítették ki az oktatási normatívát, ha tudták. Az SZJA adórendszerbeli funkciója annak 1988-as bevezetésekor a települések finanszírozása volt. A visszautalt összeg szinte folyamatosan csökkent, míg az iskolák, egészségügyi intézmények központosításával a fidesz kormányzat elvonta az egészet. Ahogy korábban írtam, a KLIK megszűnésével, az SZJA egy részét is vissza kellene adni az önkormányzatoknak, növelve ezzel azok függetlenségét, ettől meg fél a fidesz, mint ördög a tömjénfüsttől. Ők tudják, miért ez a rettegés, nyilván önmagukből indulnak ki.

-.-

Elvtársak! K-Áderpolitikánk lényege, hogy mindig megtaláljuk a megbízható K-Ádereket!

Mit csináljunk, legalább benne megbíznak!...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése