2018. február 25., vasárnap

Másra akarja húzni a vizeslepedőt

Lendvai Ildikó: "Nem szívesen gyanítok minden bokorban antiszemitát, hiszek abban, hogy minden szédítés ellenére ez egy normális ország (lehetne). Ezért hosszan gondolkodtam, mivel magyarázható, hogy a Márki-Zay ellen uszító vásárhelyi szórólapon a jelöltet szerintük támogató személyek között egyetlen kollektívaként megnevezik a zsidó hitközséget is. Amelyik persze rögtön cáfolt: egyházi közösségként nem szólnak bele a pártpolitikába, nem is foglaltak állást egyik jelölt mellett vagy ellen sem. (Nem úgy, mint az ismert esperes a templomban.) Az egyébként is jogsértő röplap viszont minden kiszerkesztettről, így a teljes zsidó hitközségről is a következő, vészes korokat idéző jellemzést adja: "Nekik a káosz az érdekük, és a város kasszájának kifosztása...Ezeket csak a gyűlölet tartja össze." "Nekik állás, pénz és hatalom kell. Ők már sokszor hoztak szégyent a városra."
Hogy akkor most a szerzők antiszemiták-e? Nem. Ha lehet, rosszabbak. A vásárhelyiekről feltételezik sértő módon azt, hogy antiszemiták, ezért húzzák elő a zsidó kártyát a befolyásolásukra. ."

megjegyzésem:

Ezekhez a vádaskodásokhoz minden alkalommal hozzá kell gondolni: A Fidesz mindig azzal vádol másokat, amit ő tervez elkövetni, vagy amit nagyban csinál. Az ordítozó, mocskolódó vádaskodás a saját disznóságaiknak a leplezésére szolgál. Úgy gondolják a nagy hangerőtől, a szidalmaktól, a folyamatosan előrángatott perbunkótól az ellenfél (az ő szóhasználatukban és gondolkodásukban ellenség) majd megriad, visszahőköl, de legalábbis röstelli magát a semmiért, az ő szégyenükért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése