2018. február 2., péntek

Kicsit másképp


Lezsák Tyutyú postamesternek úgy látszik semmi sem fontos, csak az, hogy az egyébként szorgalmasan végzett postásságon kívül ő nagy államférfiúnak, politikai tényezőnek és hivatalos vátesznek képzelhesse magát.

Csak az auschwitzi haláltáborban 380.000 magyar állampolgárt gyilkoltak meg! Horthy felelős a megsemmisítő táborokban elpusztított emberekért, a Don kanyarban értelmetlen halálba hajszolt 200.000 magyar honvédért, az Amerikába kitántorgott másfél millió emberünkért is. Ha nem üzenünk háborút a Szovjetuniónak nem csak a II. Magyar Hadsereg nem pusztul el, hanem a háború után Dél-Erdélyt is megtarthattuk volna a szovjetek Horthynak megküldött üzenete szerint.

Nem lehet azt mondani, hogy a halálvonatok már az ő kormányzósága után indultak el. Európában az első Numerus Clausus törvényt a Horthy-kormányzat fogadta el, és utána még többet is. Nagy levegőt adtak az antiszemitizmus fellángolásának, lelkileg előkészítették a holocaustot, mintegy felmentést adva a közönyre, a gonosz ügyben a hatóságokkal való együttműködésre.

Kormányzati eszközökkel folytatott gyűlöletkeltés ma is folyik, nem látjuk hova vezet, és azt sem megállítható-e még időben.

A katolikus Horthy-simogatók módosították a Horthy emlékmise időpontját, február 11-re a Betegek Világnapjára tették és átadták azt a református Horthy-simogatóknak. Ha meggondoljuk ez is egy fajta kór, ami őket sújtja.

Mindenesetre különös, és sajnos jól jellemzi korunkat, január 27.-én a Holokauszt Nemzetközi Emléknapján, Szerb Antal tragikus halálának évfordulóján a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége nem Szerb Antalért, nem az áldozatokért, hanem e történelmi bűnök egyik fő felelőséért és előkészítőjéért Horthy Miklósért kívánt emlékmisét mondatni.

És még azt sem mondják, most sem, azért imádkoznak, hogy az Isten bocsássa meg Horthy Miklós bűneit, amik szerintem megbocsáthatatlanok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése