2018. február 22., csütörtök

Nyuszi a politikában

Azt mondta Orbán még tavaly, amikor a miniszterelnök-jelölti vita lehetőségéről kérdezték: "Engem nem lehet nyuszisággal vagy gyávasággal vádolni." Most - az országgyűlési választások előtt - már nem mond semmit.
Igaz, miniszterelnök-jelölti vita sem 2014-ben, sem 2017-ben nem volt, és több mint 10 éve nem mer kiállni senkivel, sem egy nyilvános vitára, de még egy a kormánytól független újságírónak sem lehet vele interjút készíteni.
Egy éve éppen - a vasárnapi boltbezárással kapcsolatos népszavazás aláírásgyűjtési kampányának lehetőségéhez hasonlóan - az olimpiai pályázat visszavonásáról szóló népszavazás kiírása elől hátrált meg. Mert kétségünk ne legyen, a megfelelő számú aláírás összegyűjtése után a népszavazást ki kellett volna írni! 
A Fidesz és Orbán Viktor azért irtózik valamelyik más politikai szervezet által kiírt népszavazástól, mint ördög a tömjénfüsttől, mert a közvetlen demokrácia eszközeit - népszavazás, sztrájk - ők sohasem egy vitás kérdés eldöntésére használták, hanem kizárólag saját hatalmi pozíciójuk, vagy hatalmi lehetőségeik megerősítését látták benne. Ezeket az intézményeket visszaélésszerűen használták, majd hatalomra kerülve gondoskodtak arról, hogy más ne is élhessen ezekkel. Úgy gondolják, egy sikeres népszavazás esetén - függetlenül annak témájától - az egész nagy igyekezettel összetákolt hatalmi rendszerük úgy szétpukkan, mint egy buborék. Még az ellenzék által felállítani tervezett országgyűlési bizottságoktól is rettegtek.
Marad az Orbán Viktor által önmagának feltett kérdés, lehet-e őt nyuszisággal vagy gyávasággal vádolni? És akkor ezek még a soft minősítést kapott vádpontok között találhatóak!
Ha jobban megnézem a naptárt április 8.-án lesz egy különleges népszavazás. Ne felejtsünk el nekik semmit
-.-
Egy évvel ezelőtti bejegyzésem:
Azt mondta orbán néhány napja, amikor a miniszterelnök-jelölti vita lehetőségéről kérdezték: "Engem nem lehet nyuszisággal vagy gyávasággal vádolni."
Igaz, miniszterelnök-jelölti vita sem 2014-ben, sem 2017-ben nem volt, és több mint 10 éve nem mer kiállni senkivel, sem egy nyilvános vitára, de még egy a kormánytól független újságírónak sem lehet vele interjút készíteni.
Most éppen - a vasárnapi boltbezárással kapcsolatos népszavazás aláírásgyűjtési kampányának lehetőségéhez hasonlóan - az olimpiai pályázat visszavonásáról szóló népszavazás kiírása elől hátrált meg. Mert kétségünk ne legyen, a megfelelő számú aláírás összegyűjtése esetén a népszavazást ki kell írni!
A fidesz és orbán viktor azért irtózik valamelyik más politikai szervezet által kiírt népszavazástól, mint ördög a tömjénfüsttől, mert a közvetlen demokrácia eszközeit - népszavazás, sztrájk - ők sohasem egy vitás kérdés eldöntésére használták, hanem kizárólag saját hatalmi pozíciójuk, vagy hatalmi lehetőségeik megerősítését látták benne. Ezeket az intézményeket visszaélésszerűen használták, majd hatalomra kerülve gondoskodtak arról, hogy más ne is élhessen ezekkel. Úgy gondolják egy sikeres népszavazás esetén - függetlenül annak témájától - az egész nagy igyekezettel összetákolt hatalmi rendszerük úgy szétpukkan, mint egy buborék.
Marad az orbán viktor által önmagának feltett kérdés, lehet-e őt nyuszisággal vagy gyávasággal vádolni? És akkor ezek még a soft minősítést kapott vádpontok között találhatóak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése