2018. február 23., péntek

Változás két év alatt?

A kórházak 30%-a penészgombával fertőzött! Nem kellene a tébolyult stadionépítési programot leállítani, a magyar királyi várba költözés delíriumos álmával és még annyi parvenű elképzeléssel leszámolni? Lenne mivel foglalkozni, lenne mire költeni az adófizetők pénzét! Ki állítja, kik állítják meg orbán Uit, mielőtt végleg elmerülünk az illiberális (szabadságnélküli) államban?
"A borzalmas körülményeket megelégelő orvosok öt pontos felhívást intéztek a kormányhoz:
1. Bocsásson azonnali, rendkívüli segítséget (pénzügyi forrást fertőtlenítő szerekre, gyógyszerekre és egészségügyi szakszemélyzetet) a kórházi osztályok bakteriális fertőzésének megállításához!
2. Osztályokra lebontva készüljön nyilvános értékelés a WHO szempontjai szerint. Ezalapján készüljön azonnali higiénés cselekvési terv.
3. A Kormány biztosítsa az ÁNTSZ függetlenségét, ne tagolja a minisztériumi bürokrácia alá!
4. Hozzák teljes nyilvánosságra a fertőzéssel kapcsolatos adatokat. A szakmai szervezetek részletes, teljes körű tájékoztatása mellett a nem szakértő társadalmat is érthetően informálják!
5. Teljes transzparenciát! Az ÁNTSZ tegyen eleget törvényben meghatározott kötelezettségének és hozza nyilvánosságra, hogy mely egészségügyi intézmények teljesítik az érvényben lévő minimumfeltételeket!"

2016-os cikk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése