2018. február 13., kedd

Egy nemvitázóról

Televíziós vitát szeretnének az ellenzéki pártok és az őket támogató szervezetek. Kihívták erre Orbán Viktort, aki több mint tíz éve nem hajlandó vitatkozni senkivel, pláne nem nyílt színen, váratlan szituációkban. Képtelen tevékenységét, az általa gyakorolt "politikát" érvekkel megvédeni.

Valami éteri szituációba helyezte önmagát.

"Csak hódolat illet meg, nem bírálat." - sugallja.

Vajon, kinek képzeli magát? Milyen téveszmék rabja lett. Sürgős segítségre lenne szüksége.   

Valahogy úgy képzelem el, ha egyáltalán kötélnek állna, akkor csak előre egyeztetett témákról, írásban rögzített kérdésekről lehetne szó, amelyekre szégyen-szemre a háttéremberei által előre megírt papírköteget hozná el, és olvasná fel szöveghűen, a tőle megszokott módon ellentmondást nem tűrően, kinyilatkozásszerűen.

Azt, hogy Orbán Viktor milyen ember, nos ez az ő problémája kellene legyen, ha érthetetlen okokból nem állna mögötte támogatói háttér.

Régóta tűnődök azon, ilyen szegény lenne a magyarországi jobboldal, hogy hosszú évek óta képtelen Orbán Viktoron kívül mást felmutatni? Aki ráadásul nem is jobboldali, semmi köze az ott számon kérhető értékekhez, ő leginkább semmilyen oldali, egy értékrend nélküli ember, aki nem képvisel a saját hatalomvágyán kívül semmit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése