2017. november 20., hétfő

A “felminősített” Fidesz esete a mádi honpolgárral

Csikorogja vagy nyikorogja? Szerintem, inkább csikorogja!

Időnként nem akarnak az információk egymás mellé kerülni! A Fidesz rozsdás szélkakasként telecsikorogja az országot, hogy az ő áldozatos munkájuk révén kerültünk ki a hitelminősítők bóvli kategóriájából.

A bóvli kategóriába 2011-12-ben sorolták Magyarországot a nemzetközi hitelminősítők. Talán még van, aki emlékszik erre az időszakra, ekkor a Fidesz volt kormányon.

Két éve nyilvánosságra került Orbán Viktornak azon év elején a Bibó István szakkollégiumban elmondott "beszéde", amelyben bevallotta, hogy 2011-ben volt olyan helyzet, amikor órák választották el az országot a csődtől.

Igaz, kormányra kerülésük után nagyon gyorsan nekiestek az IMF-nek, később büszkén jelentették, "kipateroltuk őket az országból" (sajnálom, fideszéknél ez a stílus), rövid időn belül elkonfiskálták a magánnyugdíjpénztári vagyont, a legkülönfélébb ágazati különadókat vetették ki, az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetésével a jobban kereső rétegek számára több száz milliárd forintot engedtek ki a költségvetésből, az egyéb huncfutságok százairól, az Alkotmány eltörléséről, a sajtószabadság korlátozásáról, a gyülekezési- és sztrájkjog, a népszavazás intézményének lehetetlenné tételéről már nem is beszélve. Az ország csődbe meneteléről, szakadék szélén tántorgásáról, a görögök gazdasági helyzetével való azonosság felelőtlen és alaptalan hangoztatásáról szóló nyilatkozatok is a reménytelenség, a válság képének kialakulását idézték elő.Csoda-e, ha a bóvli kategóriába sorolták Magyarországot?

A nagy triumfálás mellé azt is el kellene mondani, kikerülésünk a bóvli kategórából milyen áldozattal járt az ország számára, a matolcsyzmus hány unortodox ölelését és ötletelését kellett ehhez elszenvedni, hány megszorításról kellett idült vigyorgás közepette hangoztatni, ez bizony nem megszorítás!

Pár nappal ezelőtt megszületett a várva várt eredmény, az ország a hitelminősítők szerint ugyanabba a kategóriába került vissza, mint volt 2010-ben a kormányváltáskor!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése