2017. november 24., péntek

Papírgyűjtő fideszes kisdobosok

Nem megy a Fidesznek a papírgyűjtés be kellene végre látniuk! Korábban is rendeztek ilyet, hol egy nap alatt összegyűjtöttek egymillió kopogtatócédulát, hol a népszavazási kezdeményezésükre jöttek számlálhatatlanul a támogató aláírások, a leghitelesebb forrásból tudtuk ezt meg mindig, tőlük maguktól. Igaz, leadni mindig csak a törvényben előírt mennyiség nagyságrendjében adtak le cédulákat, aláíróíveket, nyilván több nem jött össze.

Most a "legrövidebb mini szoknya" elérése után a "minden idők legrövidebb mini szoknyájának" az elérése a cél. Csak éppen ahogy ott is, már itt is minden kilátszik.

Nem teszik nyílttá az eljárást, nem biztosítják az ellenőrzés lehetőségét, nem zavarják őket az egymásnak ellentmondó nyilatkozataik, majd hirtelen e csúfolt "konzultáció" beadási határidejét is meghosszabbítják, elismerve ezzel minden kételkedést és kritikát.

Gondolom, ha tehették volna a múlt évi népszavazásnál is addig tartották volna nyitva a szavazóhelyiségeket amíg a saját maguk által felemelt érvényességi küszöböt el nem érik. Érthető, hogy most miért nem a népszavazási formát választották.

Módosították a határidőt, Oszt jó napot!

Persze abba a vissza-visszatérő szituációba is érdemes belegondolni, hogy a Kormány levelet küld az állampolgárnak. Milyen alapon avatkozik be így közvetlenül mindenkinek az életébe? Nem az a dolga! 

A riadt állampolgár a legfelsőbb hivatalosságtól érkező levelet kellő tisztelettel és remegő kezekkel bontja fel, mi is lehet benne, valamit rosszul csinálhatott, vagy - ez a valószínűbb - általános mozgósítás?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése