2017. november 6., hétfő

Isten kegyelméből

Egy ennyire közönséges megnyilvánulásról nekem sem jutnak emelkedett gondolatok és hasonlatok az eszembe.Egy magyar közmondás szerint "az öndicséret büdös!". Mit gondoljunk arról, aki évekig tartó alávaló populista demagógia hangoztatásával, az emberek legrosszabb zsigeri indulatainak megcélozásával és felgerjesztésével az országgyűlési választásokon egyszer kétharmados többséget szerzett, majd e többség birtokában úgy módosította a választási szabályokat, hogy kisebbségben maradva újból kétharmados többséghez juthasson az Országgyűlésben? Az jutna eszünkbe mindezek után erről , hogy ő "Isten kegyelméből" uralkodik?

Minister = szolga, azaz ő a nekünk szolgálók elnöke, de vajon tisztában van-e ő ezzel, ez a kormányzat tényleg bennünket szolgál? Költői a kérdés!

Látván kormányzati ámokfutását, rombolását, a lelkekben is végrehajtott dúlását, széles tömegek tudatának megfertőzését, kapzsi és fékezhetetlen ragadozását, tényleg az jut eszünkbe, hogy Istennek tetszőek az ő cselekedetei? Vagy ha igen, akkor milyen Istent választott ő magának? Valamelyik nép ősrégi mondavilágának egyik ártó szellemét?

Loki vezérli őt, a germán tűzisten, a gonosz tréfacsináló? A vészt hozó és mindennek végét okozó tűznek istene, a vész démona, az istenek és emberek minden bajának okozója? Ebből a sok "tréfából" már régóta elegünk van!

Nemsokára bevonul - egy köztársaságnak deklarált ország miniszterelnökeként! - a felcsúti grundon megálmodott székhelyére a budai királyi várba, oda is "Isten kegyelméből"?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése