2017. november 4., szombat

Blokkolt járandóság

Erről nem is tudtam, vagy már nem emlékszem, hogy ez az oldal átvette

http://althir.org/blokkolt-jarandosag-2652177.html

Blokkolt járandóság
2014-12-07 08:25
Vendégszerzőnk, Echter István írását olvashatják:
A megmaradt magánnyugdíjpénztárak világítótoronyként emlékeztetik a fideszt félresikerült, a munkavállalók számára kártékony akciójukra. Mert igaz, hogy sikeres volt a majd 3.000 milliárd forintos vagyon elvonása, de azóta világosan kiderült, nem voltak igazak a megtakarítások “eltőzsdézéséről” szóló szavalatok, nem volt igaz a nyugdíjak biztonságba helyezése, az egyéni számlák megvalósítása. Lehetett azt mondani, volt olyan magánnyugdíjpénztár, amelyik az elszámoláskor nem fizetett reálhozamot, de ez nem azt jelenti, egyáltalán nem realizált a befektetéseken semmiféle hozamot, hanem, hogy ez nem haladta meg a halmozott inflációt.
A fidesz azóta is rendszeresen szembesül azzal, hogy a magánynyugdíjpénztárak a megmaradó vagyonra tisztességes hozamot realizálnak, szemben minden korábbi állítással.
Sajnos, egy szó sem hallatszik arról, miként is kezeli, minek tekinti a jelenlegi kormányzat a magánnyugdíjpénztári tagok járandóságát, miként negligál emberi sorsokat.
Több magánnyugdíjpénztári tag már nyugdíjjogosulttá vált, a szabályok értelmében csökkentett összegű nyugdíjat kapnak. Viszont nem kaphatják meg a magánnyugdíjpénztári megtakarításuk után járó havi járadékot, mert annak kiszámítási módjára még nem hozott ez a kormányzat jogszabályt. Azaz bünteti azokat az embereket, akik szembe merészeltek szállni az orbáni “gazdaságpolitikával”.
Jelenleg az veheti fel nyugdíjba vonulásakor a magánnyugdíjpénztári megtakarítását, aki 180 hónapon belül létesítette tagságát, a többiek nem. Illetve elhalálozásuk esetén a családjuk azonnal felveheti a teljes összeget. A fidesz kormány a magánnyugdíj-biztosításból életbiztosítást csinált. Rossz a lelkiismeretük, ezért akarják megszűntetni, korábbi ígéreteikkel szemben is a fennmaradó magánnyugdíjpénztárakat!
Persze a költségvetésnek sincs túl sok haszna az egészből, mivel a magánnyugdíjpénztári vagyon jelentős része állampapírokban van. Azaz némileg csökkentené a költségvetés hiányát, de érdemi bevétel nem folyna be belőle, talán csak a 200 milliárdos vagyon 1/4-e.
Hírdetés
Echter István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése