2018. november 25., vasárnap

A fideszes "politizálásról"


Érdemes egyáltalán összeszedni, amit a Fidesz egyes politikai szereplői megengednek maguknak politikai ellenfeleikkel szemben? Az egyik guillotine alá valóknak minősít minket, a másik állatokhoz, majd a skorpiókhoz hasonlít, a harmadik az emberi minőségünket vonja kétségbe, vagy éppen a Rákosi-korszakból örökölt nemzetközi összeesküvés képviselőit vizionálja bennünk, a teljesen fantáziátlan érveléssel előadott akarat és önálló szellemi muníció nélküli "Soros-báboknak" minősítve. Ezek után létezik még ember, aki Kövér László "köteles beszédét" ennyi év távlatából, és annyi magyarázkodás után félreértené?
Észre sem veszik, ez a minden kérdésre, minden problémára válaszként előadott "sorosozás" mennyire szánalmas, milyen mérhetetlen belső ürességről árulkodik.
Nem érdemes e politikai szemét összesöprögetésével bajlódni, kapunk és még kapni is fogunk ilyet eleget. Csak arra kell vigyázni, el ne borítsanak vele.
Arra azért érdemes gondolni, mit is akarhatnak ezzel.
A Fidesznél régóta bevett gyakorlat, hogy nem a kialakult helyzetet értékelik és meggyőző érveléssel bemutatják, tudnak ők ennél jobbat, hasznosabbat, elismerve egyúttal az ellenfél érdemeit. Hanem a politikai ellenfeleiket lehetőség szerint szörnyeknek tekintik és porig alázzák, Orbán Viktor egyik nyilatkozata szerint ő "azt tanulta meg a politikában, ha alkalmad nyílik az ellenfél megsemmisítésére, akkor azt meg kell tenned", ennyit tanult meg és nem többet, tehát az ördög cimborájaként bemutatottra rámutatnak és közlik: - Na, ezeknél még mi is is jobbak vagyunk! Program, elvek és értékek bemutatása nélkül, válasszatok minket! - micsoda frappáns érvelés, mily vonzó jövőkép is ez!
Mint tudjuk, Rogán Antal - ígéretének megfelelően - hetenként szállítja a "muníciót", ők a tudatfertőzést, a zavarkeltést, az emberek egymás ellen fordítását, ellenségként való kezelését így nevezik.
De ez is csak egy kis kitérő volt.
A politikai ellenfél démonizálása, állatokhoz hasonlítása, nyaktiló alá valóknak minősítése egy üzenetet fogalmaz meg - ezekkel szemben minden megengedett, még az önbíráskodás is, az utcai szabadcsapatok elszabadulása és önkényeskedése is!
Láttuk, a folyamatos migránsozás hatásaként hogy gyulladnak fel az indulatok, milyen szenvedélyek és félelmek szabadulnak el. Mennyire a zsigereket célozzák meg!
Pedig a politika nem erről kellene, hogy szóljon!

xx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése