2018. november 29., csütörtök

Orbán nem tud megszökni!


"– A felsőoktatási intézmények védelme elengedhetetlen része a demokráciának. A tudományos szabadság elleni rajtaütés csak az egyik eleme, a veszélyes magyarországi fejlemények sorozatának, Orbán Viktor miniszterelnök vezetése alatt. A kampány a CEU ellen egy erősen szimbolikus lépés egy olyan létfontosságú intézmény esetében, amely éppen azért alakult, hogy elősegítse a transzatlanti eszméket és értékeket: a demokráciát, a nyitottság és az esélyegyenlőséget." részlet a nyílt levélből
Hetven amerikai diplomata...

Echter István "Elérkeztünk egy pontra, amikor a magyar kormány Európa leginkább problematikus gaztevőjének szerepét vette fel – állítja Thomas O. Melia. A PEN Amerika – az írók és a véleményszabadság nemzetközi hálózatának – washingtoni igazgatója, a Transzatlanti Demokrácia Munkacsoport Irányító Bizottságának tagja gyakori látogató volt Magyarországon hosszú éveken át mint civil aktivista, és 2010 és 2015 között mint az Egyesült Államok helyettes államtitkára."

"az igazság végül mindig nyilvánosságra kerül. Orbán nem fog tudni megszökni az igazságszolgáltatás elől, még akkor sem, ha az őt érintő történelmi ítélet akkor fog megszületni, amikor már csak az unokái olvashatják el, miféle bűnöket követett el.

Ha viszont előbb eljön a számvetés ideje, akkor abban reménykedhet, hogy lesz egy hely, amely menedéket biztosít számára. Lehet, hogy lesz egy szép kertes dácsája Oroszországban vagy Kazahsztánban, azokon a helyeken, amelyeket annyira csodál. Persze az is lehet, hogy számára lesz egy lágyabb menekülőút, mint azoknak az üzleti partnereinek, akik részt vesznek az ügyleteiben." 

"– Érdekes, hogy Putyin nemcsak Orbánt, hanem Trumpot is elbűvölte, az elmúlt napok pedig azt mutatják, hogy mind Trump, mind pedig Orbán magáévá tette az igazság utáni világ mantráját, amely szerint túl nehéz lenne eldönteni és tudni, mik a tények a fontos kérdésekben."
https://168ora.hu/.../thomas-o-melia-orban-nem-fog-tudni...
Kezelés

xxxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése