2018. november 29., csütörtök

Késve érkezett választási vallomás


Beismerte a Fidesz, tavaly ilyenkor és ez év tavaszán választási pénzt adott némi mézes-mázos körítéssel a nyugdíjasoknak! Ugyanis most Karácsony előtt már az eddigieknél több a nyugdíjon felüli többletjuttatás nem várható.
A "többlet" megítélésénél érdemes végiggondolni, csökkent-e az előző évhez képest a GDP, az inflációt vajon felváltotta-e egy stagflációs időszak, az átlagbérek és az átlagkeresetek nőttek-e, vagy mérséklődtek-e ebben az évben?
Mindhárom említett tételnél növekedés tapasztalható, azaz a bázisban (2017-ben) elért szintet semmi nem veszélyeztette. Ebből az következik, hogy a tavalyi kifizetések is elvileg benne maradtak a bázisban. Így az Országgyűlési választások előtt kifizetett 12.000.-Ft névértékű Erzsébet utalvány, és a napokban elutalt 18.000.-Ft nyugdíjprémium gyakorlatilag megegyezik a tavalyi kifizetéssel, e két tételnél megállapítható, érdemi többlet nem mutatható ki. A nyugdíjkorrekció ebben az évben elmaradt, valami rejtélyes okból nem számolnak "nyugdíjas-inflációs kosárral", a "többletjuttatások" szaldója a nyugdíjasoknál ebben az évben 2017-hez viszonyítva negatív.
Jövőre is várhatóan csak futunk a pénzünk után, mert a költségvetésbe az inflációs előrejelzésnél alacsonyabb összeget állítottak be, így a nyugdíjemelés is mérsékeltebb lesz az elvárhatónál.
Hozzászólások

Hajnalka Kristály Reméljük, számukra, már, nincs jövőre! :)

Kezelés


Válasz1 napja

Kácser Pál Pedig, pedig... Lesz választás 2019 tavaszán is! Ennek az eredményében már annyira biztosak? A kérdés az, hogy a "néhai" magyar nép megerősíti-e ezt a bizonyosságukat?

Kezelés


Válasz1 napja

xx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése