2018. november 27., kedd

Ős patkány terjeszt kórt miköztünk...


6 évvel ezelőtt
Vannak, akik komolyan gondolják, hogy a Kossuth téren vissza kell állítani az 1944-es állapotokat! Közülük egy elunta a tétlenséget, és úgy gondolta, az akkori szellemiség visszaállításának legmegfelelőbb helyszíne, az origo: az Országgyűlés. Nosza, mondott is ezt-azt.
A térről meg majd eltávolítják József Attila szobrát, aki képes volt ilyen sorokat leírni: "...s mi borzadozva kérdezzük, mi lesz még, /
honnan uszulnak ránk uj ordas eszmék, / fő-e uj méreg, mely közénk hatol -...". Tisztogassa csak emlékét a szennyes ár, majd legközelebb meggondolja miket írogat!
A túlmozgásos képviselő, aki unja már a tesze-toszaságot és katalizátora kíván lenni a nagy elszánásnak, ma így próbált hárítani: Félreértették a szavaimat.
Az elmúlt másfél napban többször hallottam, olvastam, amit mondott, nem volt félreérthető, nagyon is egyértelmű volt minden szava!
Hozzászólások

Echter István József Attila - Ős patkány terjeszt kórt miköztünk...
http://www.youtube.com/watch?v=WERIjZK5qW0


Ős patkány terjeszt kórt miköztünk,
a meg nem gondolt gondolat,
belezabál, amit kifőztünk,
s emberből emberbe szalad.
Miatta nem tudja a részeg,
ha kedvét pezsgőbe öli,
hogy iszonyodó kis szegények
üres levesét hörpöli.
S mert a nemzetekből a szellem
nem facsar nedves jogokat,
hát uj gyalázat egymás ellen
serkenti föl a fajokat.
Az elnyomás csapatban károg,
élő szívre mint dögre száll -
s a földgolyón nyomor szivárog,
mint hülyék orcáján a nyál.

Lógatják szárnyuk az ínségnek
gombostűjére szúrt nyarak.
Bemásszák lelkünket a gépek,
mint aluvót a bogarak.
Belsőnk odvába bútt a hálás
hűség, a könny lángba pereg -
űzi egymást a bosszuállás
vágya s a lelkiismeret.

S mint a sakál, mely csillagoknak
fordul kihányni hangjait,
egünkre, hol kinok ragyognak,
a költő hasztalan vonit...
Óh csillagok, ti. Rozsdás, durva
vastőrökül köröskörül
hányszor lelkembe vagytok szurva -
(itt csak meghalni sikerül.)

S mégis bizom. Könnyezve intlek,
szép jövőnk, ne légy ily sivár!...
Bizom, hisz mint elődeinket,
karóba nem húznak ma már.
Majd a szabadság békessége
is eljön, finomúl a kín -
s minket is elfelednek végre
lugasok csendes árnyain.

1937. január
Kezelés

Echter István Becsüljük a nyelvünket! Ne feledkezzünk meg arról, hogy a szavaknak jelentésük van, ne ugorjunk be egy ilyen ócska trükknek! Egy versengő többpártrendszerben ne mondjuk az egyikről, hogy ő a nevesített jobb, hiszen mindegyik ezt gondolja önmagáról. Ha mégis szóba kerül a nevük, és valaki nem akarja az általuk választott nevet kedve szerint átfordítani, akkor mondja azt, hogy Magát Jobbiknak Nevező Párt, vagy rövidítve Jobbik Nevű Párt.
http://atv.hu/.../20121127_amikert_gyongyosi_nem_kert...
Kezelés

Tibor Pongrácz Az nem tűnt fel István, hogy pont akkor adta elő ezt az otrombaságot, amikor átment a választási regisztrációról szóló törvény és várható volt az össztűz? Nem tudok megszabadulni a gondolattól, hogy megint csak tematizálják a közvéleményt. (Hiszen a várható reakció nyilvánvaló volt.)

Kezelés

6 éve

Echter István Kedves Tibor!
Köszönöm figyelmeztetésed, nekem is feltűnt a kettő összeesése.
Elég perverz összjáték ezzel a társasággal boltolni.

István
Kezelés

6 éve

Echter István Kedves Tibor!
Talán úgy kellett volna kezdeni a válaszom: lassan már én is kezdek hinni az összeesküvés-elméletekben. Számomra igazán gyanússá az erre adott reakciók teszik az egészet.
Németh Zsolt kutatásra való felhívásnak minősítette az elhangzott
akat, amihez éppen nincs kedve. Mi ez?! Egyszer csak megjön a kedve és lázas kutatómunkába kezd? Édesapjával még a rendszerváltás előtt nagyon jó személyes kapcsolatom volt, ő tudta volna a helyes választ azonnal.
A kormány kiadott egy elítélő nyilatkozat 2.0-át, amiben nagyítóval vizsgálva lehet találni egy vagy talán két szót ami az 1.0-ás változattól megkülönbözteti. Milyen jó is, ha minden lehetséges alkalomra időben felkészül az ember, illetve a kormány. Csak így nem érezni, hogy ez igazán belülről jött volna, ami hitelesíthette volna.
A hivatalos kommunikációban "...a többi néma csend...". Ez persze egy tragédia végén hangzott el, a folytatást már nekünk kell kitalálni.
Szeretettel üdvözöllek
István
Kezelés

6 éve

Tibor Pongrácz Kedves István!
Kezelés

6 éve

Tibor Pongráczhttp://kepviselofunky.blog.hu/.../antiszemita_provokacio... Ezt olvastad? Sztem egyébként nincs összeesküvés, simán meg van dumálva, hogy tematizálni kell a közvéleményt. És olyan témát kerestek, amiről tudták, hogy a baloldali-liberális értelmiség és média minden mást elfelejtve, habzó szájjal ráugrik. Az USA ebben az ügyben rögtön állást foglalt (ugyan mi közük egyébként hozzá?), a választói jog korlátozásáról egy szót sem szóltak. Ráadásul a kormány rögtön egy táborba szállhatott az ellenzékkel, a liberális médiával, éppen "fegyvertársak", szó sincs most az ellentétekről.
Kezelés

Echter István Kedves Tibor!
Köszönöm, hasonlót olvastam, általában két előfordulást idéztek, ez így már elég tömény.
Számomra is döbbenetes az általános választói jog előzetes regisztrációs eljárással való korlátozása. Annak idején, képviselőként elég "különös" al
akokkal találkoztam a Józsefvárosban, legfeljebb kicsit viccesen - mit csináljak, ilyen a humorom - azt mondtam magamban, mosolyogni, választópolgár! Eszembe nem jutott volna, hogy korlátozni kellene a választójogukat. Inkább azon kellett iparkodni, hogy sanyarú élethelyzetéből kikászálódhasson, te is így gondolod/gondoltad akkor is, amit csináltunk, ebbe az irányba mutatott.
Akármi is lesz, kevesebben lesznek jogosultak választásra a választás napján, mint eddig.
Nem is értem az egészet, ha nincs érvényességi küszöb, ha a relatív többség elegendő a választási győzelemhez, akkor minek a regisztráció? A regisztrálás pont az ellenkezőjét sugallná.
Eddig egyetlen érvet hallottam a regisztráció bevezetése mellett: Kósa Lajos azt mondta 2012. októberében az ELTE-n Karácsony Gergellyel folytatott vita során: "...több választáson is az utolsó pillanatban döntő, kétes módon választásra bírt, politikailag nem tudatos szavazók döntöttek az ország sorsáról. Magyarország népességén nem tudnak egyhamar változtatni, adottság, hogy egymillió embernek nincs meg a 8 általánosa, még többen pedig funkcionális analfabéták...".
Ez a 'valami' érvként hangzott el, nem tudom elfogadni, más érvet a regisztráció mellett nem hallottam.
Van némi problémám ezzel. A FIDESZ a 2010-es választási győzelmét ezek szerint a fenti módon leírt és sajátosan "megbecsült" választóknak is köszönheti? Ez a véleménye azokról, akik visszasegítették őket a hatalomba? Kik zúdítottak a választások előtt politikai és büntetőjogi pergőtüzet az ellenfeleikre, úgy időzítve, hogy azoknak magyarázkodni se legyen idejük? Védekezni kell a várható viszontválasszal szemben?
De - szerintem - nem is ez a lényeg. Ha egy kormányzat egymillió alulképzett embert és ennél is több funkcionális analfabétát lát maga előtt, akkor azokat nem ki kell zárni a közéletből, akár részlegesen és időlegesen, hanem az politikai kihívás arra, hogy ezeket az embereket oktatással, munkahelyteremtéssel, szociális programokkal felemelje. Nem könnyű program, hosszan el lehet vele bíbelődni, de mindannyiunk, a res publica javára válna.
A politikailag tájékozatlan emberekről nem is beszélt, pedig azoknak a megfelelő alapok megadása is szép feladat.
István

Kezelés

6 éve

Echter István Sokatmondó, hogy a jelenleg a miniszterelnöki posztot betöltő személynek eddig egy szava sem volt a magát Jobbiknak nevező párt képviselőjének az otromba felszólalásáról. A kormányzata kiadott egy "zsidósablon" kategóriájú nyilatkozatot, és a "többi, néma csend"! - a kormányzat részéről. Rogán Antal mai felszólalása csak szépségtapasz lesz erre.
Sokan e hallgatásra és más ilyen dolgokra elégedetten kacsintanak, ez igen, ez a politika, mondják. Világosan kell látni, ez nem politika, nem politizálás, hadd ne minősítsem, hogy micsoda.
Egyébként nem igaz, hogy a tv-interjúban egyedül a riporter tehet arról, hogy nem kérdezett rá erre. Ha Orbán Viktor interjút akar adni, akkor valamelyik háttéremberével megüzeni az érintett sajtónak, most ő hajlandó lenne erre, ebben és ebben a témakörben. Felkérésre nem ad interjút, a megbeszélt témáktól nem lehet eltérni. Ezt még ellenzéki időszakában is sikerült neki betartatnia. A sajtó hibája, hogy ezt hagyta, nem hozta újból és újból nyilvánosságra ezt a lehetetlen, minősíthetetlen gyakorlatot.
5 éve

xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése