2018. november 25., vasárnap

A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján!


Katalin napon, azaz ma van a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja! Boldog névnapot kívánok minden Katalinnak!
Olyan nagyon jól nem állnak a magyar nők, hiszen az egyszer már a kormányzat által aláírt Isztambuli átfogó nemzetközi egyezményt, amely az Európa Tanács Egyezménye a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról szól, mai napig nem került Magyarországon az Országgyűlés által ratifikálásra, azaz kis hazánkban még nem joghatályos, nem lehet rá további jogszabályokat alapozni, érvényesítése érdekében hivatalosan fellépni. Egy kicsit torz hasonlattal ezt is a "molnár lány ajándékaként" kezelik. Hoztunk is egy előrevivő jogszabályt, meg nem is.
A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár tartott szédelgően feldicsérő szózatot a munkájukról a napokban a "Magyarul Balóval" című műsorban, mennyi mindent megtettek ők és kizárólag csak ők a nőkért, a családokért. Baló György közbekérdezett, akkor ugye most már az Isztambuli egyezményt is ratifikálják. No, azt már nem! Mit nem gondol! Még nincs itt az ideje - körülbelül ez volt a válasz, ja, az illető hölgy, Novák Katalinnak hívják.
Nem lehet azt mondani, hogy nem következetesek. Nem is olyan régen a Fidesz egyetlen EP-képviselője sem szavazta meg az Európai Parlament plenáris ülésén a Nők Jogai és Esélyegyenlőség Bizottságának (FEMM) jelentését, amely cselekvésre szólítja fel az EU intézményeit a munkahelyen, nyilvános térben, illetve a politikai életben elkövetett megfélemlítés és szexuális zaklatás ellen. Az EP strasbourgi plenáris ülésén az a Járóka Lívia sem támogatta a jelentést, aki ugyanezt a javaslatot a szakbizottságban korábban még megszavazta
Járóka Lívia álláspontjának változása, mutatja, hogy nem meggyőződésből szavaztak így, hanem központi pártutasításra. De milyen párt az, amelyik így gondolkodik, így reagál a felmerült problémákra, amelyik az értéktelenséget képviseli az értékek helyett? Mit érthetnek ők "jó kormányzás" alatt? Nem magyarázat, hogy újabban felvett szokásuk szerint csak fel akarták hívni magukra a figyelmet, csak jelezni akarták, alkalomadtán meg tudnak akadályozni döntési folyamatokat. Ezt éppen nem, mert ezt a jelentést az Európai Parlament 91%-os többséggel fogadta el, az országunkat megjelenítő kormányzati képviselők tevékenysége nyomán Magyarország nagyobb dicsőségére. Az egész cécónak semmi értelme nem volt, csak ártott mindannyiunk megítélésének
Érdemes ezekhez hozzávenni a társadalmi szerepek tudománya ellen folytatott boszorkányüldözést, oktatásának és kutatásának hazai egyetemeken való betiltását, a Fidesz által sulykolt férfi és női társadalmi szerep zavartalan hangoztathatóságának érdekében.
Gondolni kell persze szegény vak komondorokra is, teljesen feladat nélkül maradnának, ha időnként egy-egy hölgy - mintegy véletlenül - nem eshetne keresztül rajtuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése