2018. november 21., szerda

Hajlék felszólításra - módosított


Hajlék felszólításra
Csodálatos képességgel ruházták fel a rendőröket, akik hirtelen mesebeli vágyteljesítő aranyhallá, vagy jótündérré váltak. Háromszor egymás után felszólítják a hajléktalant, és lássatok csudát, annak hipp-hopp, varázsütésre lesz lakása. Eddig erre mások miért nem jöttek rá?
Nem is értem a népeket, akik folyton folyvást panaszkodnak a rossz lakáshelyzet miatt. Párosával összeállnának egy kis szerepjátékra, egyikük a rendőr, a másikuk a hajléktalan, aztán a "rendőr" háromszor egymás után felszólítaná társát, hogy haladéktalanul hagyja abba a hajléktalankodást, majd cserélnek. Így mindkettőnek pillanatok alatt lenne lakása, vagy legalább hajléka. Még ha az előírt 90 napot betartják, akkor is tömegek problémáit lehetne így megoldani.
Figyelem! Ahogy nekiuszultak a menekülteknek, ahogy most nekiestek a hajléktalanoknak, ahogy elzavartak egy egyetemet Budapestről, holnap ugyanúgy elbánhatnak bárki mással. Eszünkbe kellene jusson, a hatalmuk nem öröktől való, és nem örökétig tartó, hanem virtuális hatalom, meghatározott ideig tart, választásokon szerezték!


xx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése