2018. november 27., kedd

"Mert Magyarország jobban teljesít!"


1 évvel ezelőtt
"Mert Magyarország jobban teljesít!" - A lemaradást nem csak konzerválni, növelni is tudtuk. Folytassák?
Az ábrán Magyarország, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Szlovákia GDP-jének alakulása 1995-2016 (tény), 2017-2022 (várható)
Hozzászólások
Echter István "A legtöbb országban tehát - amelyek az elmúlt évtizedekben megközelítették Magyarországot - a liberalizáció és a kiegyensúlyozott, kiszámítható, versenyt támogató és exportot ösztönző szabályozás hozta meg az áttörést, ehhez persze a külföldi tőke beáramlását támogató gazdaságpolitikára is szükség volt. Jelenlegi tudásunk szerint ugyanis egy felzárkózó országnak a - nyersanyagon kívül - a humán erőforrásba való befektetés és a külföldi tőke beáramlása a két reális esélye ahhoz, hogy a fejlettekhez csatlakozzon."
http://www.portfolio.hu/.../na-ne-mar-ezek-az-orszagok...
Kezelés
Margit Mező A human tokebe valo befektetes ugyanis, ha az egyes emberek szintjen nem is, de kozossegi szinten moralis erot, tartast is ad, es ez az , ami egy kozossegben az osztonvilag uralma helyett a szellemet, a tudatossagot reszesiti elonyben. A kulturalis evolucioban tortent a legnagyobb, a lenyegi lemaradasunk a tobbiekhez kepest. Ez a szakadek exponencialisan melyulo az informacios tarsadalomban - szerintem.
Kezelés
Fisch Gábor László Hát nem tudom, szerintem a mi görbénk a legcsinosabb. Nem olyan meredek, lágyan ívelt, szelíd lanka. És mégis szilaj, ahogy tör előre. Nem cserélném el senkivel!
Kezelés
Válasz52 hete
Echter István Amíg az orbáni "gazdaságpolitika" tart nem is tudod. Rendes tőled, hogy ha már összedrótozott vele mindannyiunkat, ennyire megszeretted, így megbarátkoztál vele.
Kezelés
Válasz52 hete
Fisch Gábor László Micsináljak, lehet, hogy a hazaszeretet tesz elfogulttá, de ha görbét rajzolik, nekem mindig a lassúdad emelkedő lágy, Zalai dombságra emlékeztető, szépen megkomponált elszakadás az origótól - az a kedvencem. A lírai finomság rezegteti a lelkem ahogy konokul az ég felé mutat a GDP -nk, de nem szárnyal és nem szökken meredeken.
Kezelés
Echter István Ezzel már én is kacérkodtam, először megrajzolni a görbét, aztán valami magyarázatot keresni hozzá.
Kezelés
Válasz52 hete
Fisch Gábor László Tessék, érzed már te is...
Kezelés
Válasz52 hete
Echter István Még nem kaptam el igazán, de meglehetős kedvet csinálsz hozzá.
Kezelés
Válasz52 hete
Konstantina Tomay Szemmel látható, dübörög a gazdaság nálunk.
Kezelés
Válasz52 hete


xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése