2018. november 25., vasárnap

Gruevszki menekült?


Gruevszki néhány nap alatt megkapta a menekültstátuszt a magyar hatóságoktól. Ebbe az időbe nem fért volna bele az érintett személy titkosszolgálati átvilágítása, ami részben kötelező lenne, részben szeretnek erre hivatkozni egyéb esetekben a menekültügyi eljárások elhúzódása kapcsán, persze és még annyi minden másra is.
Úgy gondolhatták, ez miniszterelnökök, ex-miniszterelnökök esetében nem kötelező, hiszen Orbán Viktort se világították át soha, hivatalosan senki sem vizsgálta/vizsgálhatta milyen veszélyt jelenthet ő és esetlegesen titokban tartott kapcsolatai a kormányzat munkájára, az országra, legyen bár ez a kockázat tevékenysége alapján mindannyiunk számára nyilvánvaló.
És persze szükség van rá választási szakértőként is! Soha nem vallotta be a Fidesz a nyilvánosság előtt, hogy Gruevszki szemétdombján kapirgálva találta Orbán Viktor a harmadik kétharmadot eredményező "Stop Soros" kampány ötletét, ez se az ő innovációjuk, nem az ő busásan jól- és túlfizetett kútfejükből pattant ki, és a láthatóan kéjes örömmel végzett civilszervezetek vegzálása sem. A fene egye meg az ilyen örömöt.
Gruevszki menekültstátuszt kapott, "jó lesz még valamire" alapon. Ki tudja, jöhet még egy újabb gyűlöletkampány, ha már saját forrásból nem megy, szükség lehet az alkotó fantáziára az illiberális (szabadságnélküli) állam további építése során.
Hozzászólások
Echter István Az "újfajta szövetség"-et elsőre "újfasiszta szövetség"-nek olvastam, talán nem véletlenül!

Kaczvinszky Barbara - " Belegondolni is rémálom, hogy mi történik akkor, ha Gruevszki híveit is befogadja a kormány.

Nem, nem leszek álszent, mert egyáltalán nem lepődtem meg azon, hogy Orbánéktól megkapja a hazájában jogerősen elítélt macedóniai exminiszterelnök a menekült státust. 
Nem kell csodálkozni, mert Magyarországon már jó ideje le lehet nyomni a többség torkán szinte mindent. Hovatovább azt is, hogy kiárusították a haza becsületét, és erénynek titulálják a bűnt, a bűnpártolást. Azt már rég megtanultam, hogy lelkiismeret nélküli emberektől több mint hiba számon kérni bármit is, hisz azt csak azokon lehet, akikben van még tisztesség. Gazemberekkel nincs párbeszéd, nincs tolerancia és nincs megalkuvás. Nem lehet. 
A magyar társadalom a felülről szított gyűlölet csapdájában vergődik. Magyar kisembereket, betegeket, rászorulókat, hajléktalanokat tipornak sárba, miközben idegen bűnözőket álindokokkal beereszt a hatalom. S teszik ezt úgy, hogy az orruknál fogva megvezették a magyar népet, és fantom migránsokkal riogattak közpénzből.
De a mostani szégyen, csak egy csöpp a gyalázat tengerében. Arról szól, hogy a hatalom haveri köre kiterjedt a határainkon túl élő más nemzetek számára vállalhatatlan, korrupt és bűnöző idegenekre is. EU? Ugyan! A nagyuraknak már nem kell a Nyugat és az európaiság. Alkalmi köntös volt csupán. Lassan összejön egy újfajta szövetségük olyanokkal, akik számára nevetséges a szólás-és a sajtószabadság, akik számára a tömegek félelemmel kordában tartott eszközök csupán. Nincs sem irgalmuk, sem könyörületük. Súlyos kételyek vetülnek a jövőre.
És nem, még ez ellen sem vonulnak százezrek az utcára, mert várják a harcba hívó Messiást. Aki nem jön. A bátorság a kutyapicsázásig terjed, mert tenni kockázatos. Vigye más vásárra a bőrét. Izgalmas lesz végignézni a neten. Megértem persze, nehéz az élet, ha ezek felettünk ugyanazok, akik tegnap még demokráciáról papoltak, mára meg azt zárnák börtönbe, aki a demokráciáért szót emel. Hideg is van, a zászló is nehéz, az emberek leharcoltak, és inkább önként dugják a hurokba a fejüket. Valahogy túlélik. Hiszik hitetlenül. A megfélemlítés és a dehumanizálás lélektana működik. Persze el lehet innen menni...és már el is ment vagy nyolcszázezer magyar. Nem bűnözők. Fiatalok, idősebbek. Képzettek és képzetlenebbek. Nők, férfiak, gyerekek. 
Őket nem marasztalta a hatalom. Nekik nem adott szabad utat az élhetőségre a saját szülőhazájukban. Nyomort pedig önként választani, nem kecsegtető alternatíva.
Igen, milliók maradtak még, akik tarkóra tett kézzel nézik, ahogy börtönné alakul számukra az ország.
Fejük fölött röhögve mulatnak a haverok. Hiába no, sikerült fejbe verni a magyar nemzetet."
Kezelés
Válasz4 napja
Hajnalka Kristály Talán, most szombaton.
Kezelés
Válasz4 napja
Echter István Szabó Zoltán - "Itt egy kísérlet a magyarázatra:
https://privatbankar.hu/.../putyin-torbe-csalhatta-orbant...
Nem mondom, hogy tényleg így van, de megfontolandó."
Kezelés
Echter István Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága nem kaphatott tájékoztatást, a Fidesz határozatképtelenné tette az ülést a napirend leszavazásával, a kormányzati bukfenc viszont mindent tud.

Jánosi Katalin - "A GAZDA ELÉGEDETT! - Gruevszki volt macedón ko
rmányfő megkapta a magyar menekültstátuszt. A "magyar idők"-nek nevezett kormánylap szerint "visszatérése esetén hazájában a politikai múltja és véleménye, illetve az új kormány részéről őt ért koholt vádak miatt a hatalom üldöztetésének lenne kitéve”. - ÚJ: Szerbia miniszterelnöke A. Vucsics – „Gruevszki szerbiai tartózkodása a nála lévő személyi okmánnyal és a "KÜLÖNLEGES MAGYAR ÚTI OKMÁNNYAL" együtt legális volt november 12-én.” "
https://444.hu/.../magyar-idok-gruevszki-megkapta-a...
Kezelés

xx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése