2018. augusztus 12., vasárnap

Benzinnel tüzet oltani




2 évvel ezelőtt
Echter István megosztotta Hodosán Róza bejegyzését.
2016. augusztus 12., 2:47
https://www.facebook.com/echter.istvan/posts/10201889785241579
Érdemes elolvasni!
"Az a kampány, amit most ezernyi helyen láthatok arról, hogy gyűlöljek, mindennek ellentmond, amiben hiszek. Emeljük ki ebből csak az alapproblémát: semmilyen módon nem véd meg a számomra távoli, idegen iszlámtól, illetve az ennek nevében gyilkoló terrorizmustól. Ellenben arra a vállalhatatlan cselekvésre bátorítja a gyűlölködőket, hogy kaszát-kapát fogva, bárhol lecsapjanak a „migránsokra”. Ott is, ahol esetleg éppen gyermekeink, szeretteink sétálnak, mondván: ránézésre is lehet valaki „migráns”."
Sose felejtsük el: benzinnel nem lehet tüzet oltani. A magyar kormány most benzinnel és öngyújtóval próbál tüzet oltani. Nem fog sikerülni, mert az eredmény csak az lehet, hogy egyre radikálisabb megoldásokat követel az utca népe. Idővel a lámpavasakon nem politikai kampányt akarnak majd látni – az már nem lesz elég. Nem vagyunk messze még, bármennyire is felejteni akarja a magyar közélet, a romagyilkosságoktól, amikor profi és képzett gyilkosok embereket öltek, mert a mindennapi élet nyelvére fordították le maguknak a politika által gerjesztett fogalmat, a cigánybűnözést. Pedig akkor nem volt milliárdokban mérhető, fizetett hirdetési kampány, és – higgyünk benne – talán nem volt tervezett politikai háttérmunka a gyűlölet felépítésére. Most van."



HVG.HU Somogyi Zoltán: Házatlanok Benzinnel próbálnak tüzet oltani, gyűlölettel országot védeni. Vélemény.

Hozzászólások
Echter István Erdélyi Kati oldaláról:

"Éppen ma egy éve jelent meg ez a szöveg, és sajnos masszívan tartja aktualitását, igazságát, amiért is az önmagát demokratikusnak hazudó kormányzat, az önmagukat ellenzékiként riszáló médiamunkások és média passzív támogatásáv
al folyamatosan és zavartalanul folytat(hat)ja embert emberre uszító gazságait. 
Ez az ország már ki sem látszik, ki sem hallik a beteges, hatalmi acsarkodás generálta, tudatosan, aljas hatalompolitikai szándékból terjesztett gyűlöletkeltő plakátok, reklámok, megnyilatkozások özönéből.. És ez nem csak a tisztességes ember érzéseit, az emberi értelmet, de legfőképp a tragikus sorsú menekülők sokaságának egyre kétségbeesettebb drámai küzdelmét, a tengerbe pusztult ezrek emlékét alázza, gyalázza, próbálja bemocskolni. 
A kérdésre pedig: Hogy lehet, hogy egy ilyen kormányzat még mindig magabiztosan terpeszkedjen az országon, arra az idézett szöveg pontosan megadja a választ. Nna.

"Optimizmusra semmi okunk, a gépezet tovább működik, csak rafináltabban, állítja Röhrig. Auschwitzot nem az akkori szélsőjobb csinálta, hanem azok, akik a Nagykörúton nyugodtan sétáltatták a kutyájukat, miközben sárga csillagos embereket tereltek a gettóba. Konszolidált polgári életet élő emberek, köztük ügyvédek, orvosok semmilyen szolidaritást nem mutattak fel, inkább behúzták az ablakaikon a függönyöket. Nem azoktól kell a legjobban tartani, akik ma ócska, helyesírási hibáktól hemzsegő uszító kommenteket írnak a site-okon, hanem attól a hallgatag többségtől, amelyik szemet huny. Azoktól a járókelőktől, akik akkor nem voltak szolidárisak a zsidókkal; mint ahogy ma nem azok például a cigányokkal vagy a menekültekkel." 


LIBRARIUS.HU Röhrig Géza: Nem a szélsőjobbtól kell a legjobban tartanunk, hanem a…
xxxxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése