2018. augusztus 18., szombat

Régivágású irgalmasság?


A Fidesz csak azoknak a menekülteknek, segítséget kérőknek ad enni, akik ehhez megszerzik a strassbourgi bíróság határozatát. Gondolom, ezt is a régivágású kereszténydemokrácia felelevenítésével, a keresztény állam építésének időszakában, az általuk értelmezett irgalmasság jegyében. Igaz, nem titkolják, mindezt az illiberális (szabadságnélküli) nélküli állam keretében teszik.

-.-

Celeste Ayala argentin rendőrnő 

"A kisfiút hat testvére mellől hozták el, mert édesanyja nem tudna megfelelően ellátni, a mentők alultápláltság miatt szállították kórházba.


A rendőr úgy döntött, saját kezébe veszi a dolgokat, és miután engedélyt kapott az orvosoktól, magához emelte az ismeretlen kisfiút, majd szoptatni kezdte.

"Láttam, hogy éhes, mert már a kezét tömködte a szájába, így megkérdeztem, hogy megszoptathatom-e. Szomorú pillanat volt, összetörte a szívem, hogy ilyen állapotban kellett látnom a babát, a társadalomnak figyelmesebbnek kellene lennie a gyerekekkel, ilyen dolgoknak nem lenne szabad történniük." – nyilatkozta a rendőrnő a helyi lapoknak. A gyerek a szoptatás után hamar lenyugodott."

Egy argentin oldal a rendőrnő emberségessége mellett a mell erejét dicséri.


INDEX.HU A kórházban nem tudták ellátni az éhes csecsemőt, ezért az argentin…

-.-

A "Családi kör"-t is betiltják, mondván bújtatott menekülttámogatást tartalmaz?

"De vajon ki zörget? „Nézz ki, fiam Sára:

Valami szegény kér helyet éjtszakára:
Mért ne fogadnók be, ha tanyája nincsen,
Mennyit szenved úgy is, sok bezárt kilincsen!” "


xx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése