2018. augusztus 26., vasárnap

Ne a tükröt átkozd, ha a képed ferde

2017. augusztus 27.

Ezeken miért kellett bárkinek is felháborodnia?

A cikket olvasva semmi olyasmit nem találtam benne, amiért Ártó Petinek a Gondolatmentes Embernek és kis gazdájának így fel kellett volna háborodniuk. Csak tudják mit is művelnek évek óta! Nem is értem, miért ez az elhatárolódás, ha csak nem a békesség kedvéért jött a simogatás, nincs is kockafejetek Vikike és Petike. Ettől függetlenül tudják, kik ezek a figurák.

Persze, én már azon is csodálkoztam, amikor John McCain neofasiszta diktátornak minősítette Orbánt, és az USA külügyminisztériuma elkezdte rögtön mosdatni Orbán-szerecsenyt.

A kompánia másik ügyeletes esze Budai Gyula már Hollandia bocsánatkérését követeli. Miért mennek ki ezek a világ elé? Derüljön ki mindről, milyen alakok ezek?!

„Itt egy csoport, amelynek tagjai a globalizáció vesztesei, ezért a szélsőségesség, a fanatikus vallásosság felé fordultak, mert ez ad nekik biztonságérzetet. Ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány” – mondta a merénylőkről és felbujtóikról a diplomata.

Gajus Scheltema a Fidesz-kormány Soros György- és migránsellenes kampányáról úgy vélekedett, hogy azok tudatosan létrehozott ellenségképek, és készítőik pontosan számolnak azzal is, hogy a veszély annál nagyobbnak tűnik, minél távolabb van.

A gyűlölködésnek a nagykövet szerint megágyaz az „aki nincs velünk, az ellenünk van” elv marxista öröksége is, mely mélyen átjárja a magyar közgondolkodást. Soros Györgyről szólva úgy fogalmazott, hogy a pénzember sok mindenért kárhoztatható – elég csak a spekulációs ügyleteire gondolni –, de tiszteletet érdemel azért, hogy gigantikus összegeket fektetett a demokráciába és a civil társadalom felépítésébe.

Ami pedig a magyar kormány Brüsszel elleni kirohanásait illeti, Gajus Scheltema úgy látja, ez kétirányú utca. „Olyan nincs, hogy egyes országok csak profitálnak az EU pénzéből, de nem hajlandók hozzájárulni és segíteni a minket érő kihívásokban. A francia és a többi nagykövetnek az Állítsuk meg Brüsszelt! plakát azért furcsa, mert olyan szervezetet támad, amelyet egyebek mellett épp az önök országának segítésére hoztak létre. Ráadásul az önökre rótt 1300 menekült befogadásáról még csak nem is Brüsszel, hanem az Európai Tanács, illetve a tagállamok döntöttek. Ez az egész olcsó propaganda. 
És ezt a legtöbb magyar tudja” – véli Scheltema.

Nem tarthatunk életben egy korrupt rendszert – mondja a távozó holland nagykövet 168ora.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése