2018. augusztus 5., vasárnap

Miből, azaz kiből lesz a pandúr?

Ezeket a bejegyzéseket azért ismétlem meg, mert 2018-ban romaügyi miniszterelnöki biztossá neveztetett ki Balog Zoltán. Az előzményekből is látszik, hogy komolyan megdolgozott e tisztségért, és valószínűleg a legalkalmasabb, legelkötelezettebb embert találták meg erre a feladatra. Vagy csak nem akarták az út szélén hagyni, és jobb híján - a nagyhírű előd után - ebbe a posztba ültették.
Zoli bohóc emlékezetes megjegyzése volt a menekültügy kapcsán az EU felé, hogy nekünk bezzeg itt vannak a cigányok. Aztán kiderült ezt sem ő találta ki, ebben is csak a főnökét visszhangozta.
2017-es megjegyzésem:
Balog Zoltánt az elszabadult morfondírozót azóta sem állítja meg senki. Napjainkban hol arról meditál, tehertételnek fogjuk-e fel a cigányságot, hol arról - református lelkészként, a gályarab prédikátorok emlékét is megsértve -, hogy visszaalakítás kellene az egyházban, azaz ellenreformáció, hol azt a világraszóló felfedezését tudatja velünk, hogy Jézus adta a Tízparancsolatot az embereknek. Az alább idézett írás három évvel ezelőttről való, akkor a cigányholokausztról viselt felelősséget kívánta az "utolsó állomás" feltalálásával elhárítani magunktól, azaz - szerinte - a haláltábor előtti utolsó állomás volt a felelős, akik előkészítették, levezényelték az egészet, odáig hurcolták az embereket, azok nem.
Persze, ha nála azért szakmailag komolyabbnak tekinthető emberek feltalálják költségvetési wunderwaffeként az államadósság csökkenésének politikailag motivált kimutatására a "mérőnapot", akkor nincs mit csodálkozni azon, hogy Zoli bohóc is produkálni akarja magát. Csak ne ilyen tragikomikus, a közönségét is megalázó, megvető szerepben tenné.
Olyan nagy csodálkozni való nincs is azon, hogy ennyi fárasztó elmélkedés, és ország-világ előtt bizonyított felkészületlenség közepette az egészségügy, az oktatás és az összes általa képviselt szakterület az illiberális (szabadságnélküli ) állam nagyobb dicsőségére pusztul, romlik, omlik tovább.
Ne felejtkezzünk el arról sem, hogy az illiberális (szabadságnélküli) államot három éve (már négy!!!) hirdette meg soron következő posványos beszédében a Fidesz Hablaty Matyija!


Echter István
Nem értem, miért kell kényszeredetten, fogcsikorítva is mentegetni a menthetetlent?
Ha jól hallom, Balog Zoltán mentségére azt találták ki az önkéntes macho-körben, hogy ne szólaljon meg a baloldal, mert az ő kormányzásuk idején cigányokat gyilkoltak, és nem tettek ellene semmit. Ennél zavarosabb szamárság kitalálásához már tényleg tehetség kell.
Kik nem szólaltak meg soha a falvakon átvonuló, átmasírozó, ordítozó újnyilas egyenruhában grasszáló verőlegények láttán? Nyiltan elmondták e gárdák, hogy a cigányság megfélemlítése a céluk. Néhány zavaros fejű ember ennek láttán úgy gondolta, nekik cselekedniük kell. Nem kellett volna levegőt adni ehhez az ámokfutáshoz. Nyíltan, minden politikai pártnak következetesen el kellett volna ítélni a történelem szemétdombjáról előmasírozó eszméket és eszmetársakat! A vizsgálat azonnal elkezdődött, nem tudni Balog Zoltán miről beszél. Úgy érzi, és adja hozzá a szokásos sejtelmes "mosolyát", de jól kivágtam magam, de jól megmondtam nekik. A cigányholokauszt relativizálásáról már nem is kell beszélnem.
Úgy tűnik, Balog Zoltán az "utolsó állomás" feltalálásával kitalálta, hogyan mentesülhet Magyarország bárkinek a megsemmisítőtáborba hurcolásának, vagy annak elősegítésének a felelőssége alól. Hamarosan kiderítik szorgos megfelelöncök, hogy Auschwitz, Birkenau és a többi haláltábor előtt mi volt az utolsó vasútállomás, nos akkor onnan hurcolták a táborba a magyarországi zsidókat, cigányokat és nem Magyarországról. A történelmi felelősség - gondolja - hiss-huss elszállt. Micsoda eltorzult gondolkodást mutat ez!
Persze, lehet csak a megfelelési kényszer vezette, ha a megszállási emlékművel mindent a németekre lehet hárítani, akkor most az osztrákoknak is legyen egy kis lelkiismeretfurdalásuk. Csakhogy ezek a köpködések (elnézést a megfogalmazásért) visszahullanak, rossz hírem van, mindannyiunkra.
Döbbenetes, hogy egy volt pap így kezeli elpusztított lelkek emlékét, így menekül a megbánás, a bűnbánat elől. Milyen minőségű ember az ilyen?

-.-

 „Nekünk is az az adottságunk, függetlenül, hogy ki mit gondol róla, hogy szereti-e a túrós csuszát, vagy nem, Magyarországnak az a történelmi adottsága, hogy együtt él néhány százezer romával. Ezt valakik, valahol, valamikor eldöntötték. Ezt mi megörököltük, ez a mi helyzetünk. Ez egy adottság. Ezt senki nem kifogásolhatja, se így, se úgy. Nekünk kell ezzel együtt élnünk. De mi nem támasztjuk senki felé azt az igényt, nyugati irányba különösen nem, hogy ők is éljenek együtt egy nagyszámú roma kisebbséggel." (Orbán Viktor) 
NOL.HU A kormány a „cigány kártyát” használja a menekültek ellen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése