2019. január 31., csütörtök

Január 27.-e a Holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja



Január 27.-e a Holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja
"A csendőr a deportálásra összegyűjtött csoportban felfedez egy katolikus papot is, reverendában. "Magának kije zsidó, tisztelendő úr?" - kérdezi. "A megváltóm, őrmester úr" - válaszolja a pap."
-.-
A holokauszt után sokan azt mondták, ezután nem lehet többet verset írni, vagy Isten hogy engedhette ezt meg?!
Egy rabbi arra a kérdésre, hogy hol volt a holokauszt alatt Isten, azt mondta: "Isten ott volt, de hol volt az ember?!"
-.-
idézet egy cikkből:
"Optimizmusra semmi okunk, a gépezet tovább működik, csak rafináltabban. Auschwitzot nem az akkori szélsőjobb csinálta, hanem azok, akik a Nagykörúton nyugodtan sétáltatták a kutyájukat, miközben sárga csillagos embereket tereltek a gettóba. Konszolidált polgári életet élő emberek, köztük ügyvédek, orvosok semmilyen szolidaritást nem mutattak fel, inkább behúzták az ablakaikon a függönyöket. Nem azoktól kell a legjobban tartani, akik ma ócska, helyesírási hibáktól hemzsegő uszító kommenteket írnak a site-okon, hanem attól a hallgatag többségtől, amelyik szemet huny. Azoktól a járókelőktől, akik akkor nem voltak szolidárisak a zsidókkal; mint ahogy ma nem azok például a cigányokkal vagy a menekültekkel." (Röhrig Géza)
-.-
Az auschwitzi haláltábor 1945. január 27-én szabadult fel, ennek emlékére az ENSZ Közgyűlése 2005. november 1-jén január 27.-ét a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává nyilvánította. Az egyhangúlag elfogadott határozat hangsúlyozza "az emlékezés és a tanítás kötelességét", hogy a jövő nemzedékei megismerjék a hatmillió, túlnyomórészt zsidó áldozatot követelő náci tömeggyilkosságok történetét.
HU.EURONEWS.COM
Sokak tartanak attól, hogy a történelem megismételheti önmagát.
Hozzászólások
  • Echter István Gábor György - " Gulyás Gergely a holokauszt nemzetközi emléknapján így fogalmazott: „Tény, hogy a harmincas években az antiszemitizmus erősödése Magyarországot és a magyar társadalmat is elérte, ez a zsidóság tűrhetetlen jogkorlátozásában öltött testet..."
    Mi az, hogy a harmincas években az antiszemitizmus erősödése Magyarországot is elérte? Begyűrűzött? Importtermékként beszállították? Egy frászt, nem volt egy európai elosztó központ, ahonnan eljutott volna hozzánk, a perifériára, hogy aztán itt is erősödjék, erősödött az magától is, magyar földön, magyar erőből, magyar kezdeményezésre, magyar kivitellel, már jóval a harmincas éveket megelőzően. 
    Csak néhány, hirtelenjében vett emlékeztető a feledékeny és nagyvonalú miniszter számára: Istóczy Győző Országos Antiszemita Pártja 1883-ban alakult meg. Ugyanabban az évben, mint amikor a tiszaeszlári vérvád koncepciós pere lezajlott. 1893-ban Prohászka Ottokár A zsidó recepció a morális szempontjából c. publicisztikájában már azt harsogja, hogy „a zsidóság fekélye már csontvázzá rágta a keresztény magyar népet, s a nemzetnek nagy részét a koldusbotra juttatta. A zsidóság mindenütt fekély, mely megmérgezi a morálist... lealacsonyítja az erkölcsi színvonalat…” stb., stb. 1919-1921 között, Horthy tudtával, fegyveres különítményesek, halálbrigádok, büntető osztagok járják az országot, s állnak bosszút legfőként a civil zsidó lakosságon. Prohászka Ottokár szellemi termékeként 1920-ban fogadják el a numerus clausus-törvényt, amelyre Horthy 1943-ban büszkén hivatkozott Hitler előtt: „Magyarország dicsekedhet azzal, hogy az első volt a világon, amely fennhangon hitet tett az antiszemitizmus mellett.” De említhetnénk az Ébredő magyarok vagy a zsidóverő egyetemi ifjúság országos mozgalmát, továbbá a fajvédő turanisták létrejöttét, stb., stb., s még mindig sehol sincsenek a harmincas évek. 
    Már tényleg dög unalmas, hogy most épp a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergelyt teszik meg mosogatógéppé, s helyezik őt a legfelső akarat elvárása szerint turbó üzemmódba."
    4
    • Echter István Gábor György - " Honnan – hová
      Még két adalék Gulyás Gergelynek a holokauszt emléknapján elmondott vállalhatatlan, tisztességtelen és továbbra is csak a ködösítést, Magyarország kimosdatását és a történelem politikai célzatú meghamisítását szolgáló bes
      zédéhez. 
      Egy barátommal beszélgetve fogalmazódott meg bennünk, hogy honnan is jutott el és hová Magyarország. 
      Ugyanis 1883-ban a tiszaeszlári vérvádat követő koncepciós perben az erős és elszánt antiszemita nyomás ellenére a Magyar Királyi Kúria ítéletében felmentette a megvádolt zsidókat. És közben a legkiválóbbak emelték fel hangjukat, így például Kossuth, aki Torinóból gyalázatnak, középkori előítéletnek és a civilizációhoz méltatlannak nevezte a vérvádat. Ez csak azért érdekes, mert mi innen indultunk, míg mondjuk a franciák onnan, hogy az 1894-ben hazaárulással megvádolt és letartóztatott Dreyfus kapitányt, ugyancsak egy koncepciós per végén, s a legkiválóbb honfitársai tiltakozása ellenére megfosztották rangjától és életfogytiglani börtönre ítélték. Később, perét újratárgyalva, szintén nem mentették fel, hanem büntetését mérsékelték, s csak 1906-ban nyilvánította semmisnek a francia Legfelsőbb Bíróság a korábbi ítéleteket. 
      Az eltérés magáért beszél.
      Miként az is magáért beszél, s jelzi, hogy honnan jutottunk el hová, hogy 1880-ban, amikor Istóczy Győző a polgári házasság bevezetését célzó javaslat kapcsán felháborodottan azt találta mondani az országgyűlésben, hogy ennek következménye az lesz, hogy nem a zsidók a magyarságba, hanem a magyarság a zsidóságba fog majd beolvadni, egy gúnyos közbekiáltás hangzott el, valahogy így: „Hát persze, Jónás nyelné el a cethalat!” 
      Vagyis ennek a kornak még volt biblikus műveltsége, amely még az országgyűlésben s a politikai életben is megjelent, fenti esetben szellemesen és ironikusan, nem úgy, mint ma, amikor az országgyűlésben és a politikai életben unos-untig a kereszténységre hivatkoznak, ám a hivatkozások alig múlják alul a konyhai feliratok mélységének és felkészültségének blaszfémikus színvonalát.
      Az eltérés itt is magáért beszél."
      1
    Válasz írása...

  • Echter István Gulyás Gergely elismerte a Szabadság téri német megszállási emlékmű történelemhamisító hazugságát, amely Magyarországot ártatlan Gábriel arkangyalként próbálta bemutatni, akit a német sas leigáz, és ezzel a Holokausztban elpusztított magyar állampolgárokért is kizárólag a németeket tették felelőssé.

    Gulyás Gergely a Holokauszt Nemzetközi Emléknapján - többek között - ezt mondta:

    "...a zsidók elhurcolása a német megszállás után történt, de mindez a magyar közigazgatás tevékenysége nélkül nem történhetett volna meg..."

    "...A magyar államot felelősség terheli, amiért nem védte meg állampolgárait a Holokauszt idején, kollektív bűnösség nincs, de állami felelősség van..."

    Valami olyasmit is mondott az egyik hírvideó szerint, hogy azok is felelősek, akik ebben részt vettek, támogatták a történteket, vagy közönyösek voltak. De erre vonatkozó idézhető hírt nem találok. Szerintem, az Euronews-on hallhattam.

    Egyértelműen még nem tisztult ki a kormányzati vélemény, lásd erről Gábor Györgynek a korábban beidézett írását.

    Vajon lehet-e ezek után a történelmi szembenézés jegyében a magyar felelősségről beszélni a hivatalosság részéről is, és nem csak egy ilyen alkalommal?

    -.-

    A képet Fisch Gábor László töltötte fel facebook oldalára nagyszüleire és a Soah hatmillió áldozatára emlékezve.
    A képen a következők lehetnek: éjszaka
    2
  • Echter István Eisenhower tábornok:

    “Mindent örökítsetek meg, szedjétek össze a filmeket, szedjétek össze a tanúkat, mert egyszer eljön majd a nap, amikor feláll valami rohadék, és azt mondja, hogy mindez meg sem történt.”


    http://kanadaihirlap.com/.../eisenhowernek-igaza-lett.../
    Eisenhowernek igaza lett! - Auschwitz felszabadításáról és a Holokauszt-tagadókról
    KANADAIHIRLAP.COM
    Eisenhowernek igaza lett! - Auschwitz felszabadításáról és a…
    Eisenhowernek igaza lett! - Auschwitz felszabadításáról és a Holokauszt-tagadókról
    4
  • Echter István "Nincs Európában még egy társadalom, amelyet olyan amorális profizmussal züllesztettek volna, mint tette azt a Fidesz a magyarral. Olyan sincs, amely ennyire fogékony volna a züllesztésre.

    Az az ember, aki a náci-nyilas művek reklámjait – és, nem mellékesen:
    hasonló szellemiségű saját anyagok tömegét – közreadó lapot kedvencének nevezte, ma is izé… no: az ország „miniszterelnöke”. Sőt: a régió Géniusza…"

    (megjegyzem azóta a Magyar Nemzet akkor szégyenteljes szerepét elhagyta, de akadt más lap(ok) amelyik átvette.

    A SAUL FIA SIKERÉT KÖVETŐ ZSIDÓZÁSRÓL
    Bár a netet elöntötte a szenny, azért ne tévedjünk: a mocsok nem maga az ország, hanem annak „csak” – zömében – kormánypárti és jobbikos része. De nem mondanám, hogy kétségbeesésre semmi ok sincs.

    Akinek van hozzá kedve, megpróbálhatja fölmérni: vajon Kertész Imre Nobel-díját vagy ezt a mostani sikert követte/követi-e erősebb zsidózás… De ne feledjük: ez a zsidózó banda nem maga az ország – bár annak nagyságra nézve bizony tekintélyes része.

    Az a része, amelynek többsége egy előrehozott választáson ma legalább kétharmadhoz juttatná a Fideszt. Azt a „pártot”, amely ma minden részletében hazug hecckampányt folytat az „országot fenyegető bevándorlók” ellen, s ennek eredményeképpen egyre népszerűbb…

    Azt a Fideszt, amely jelentős részben a nagyjából húszéves, változó intenzitású, de folyamatosan, szervezetten űzött rasszista, illetve tudatosan rasszista indulatokra spekuláló, azokat ébresztő-erősítő propagandájának köszönheti mai hatalmát is.

    Azt a Fideszt, amely legrosszabb hagyományainkra építve, a közéletben mindennapossá, „szalonképessé” tette a zsidózást, cigányozást, buzizást.

    Azt a Fideszt, amely a Jobbikkal közös „kultúrpolitikát” megvalósítva, kezdeményezője vagy legalábbis markáns részvevője volt az elmúlt évek csaknem valamennyi antiszemita hecckampányának.

    Azt a Fideszt, amelynek médiabirodalmában rendszeresen jelennek meg rasszista szövegek; amelynek szellemi hátországában közismert rasszisták hirdet(het)ik az igét.

    Álljunk meg egy pillanatra! És ámuljunk el: tulajdonképpen minden amellett szól, hogy a helyzet sokkal rosszabb is lehetne annál, amilyen. Vagy tán tényleg rosszabb, mint gondolhatjuk? Mert ne feledjük:

    Arról a Fideszről és arról az országról van szó, amelynek elnöke/miniszterelnöke vagy 15-16 évvel ezelőtt a „közrádió” leghallgatottabb műsorát, az orrba-szájba zsidózó Vasárnapi újságot és a hasonló szellemiségűvé alacsonyított, elzabrált, a „Magyar Nemzet” címet elbitorló lapot ajánlotta híveinek – ama Magyar Demokratával együtt, amely az idő tájt minden számában „klasszikus” náci-nyilas irodalmat reklámozott – mint olyat, amelyből megismerhető „az igazság”…

    Amikor ez történt, az országban nem állt meg az élet; nem kezdődtek tüntetések, sztrájkok; a Fideszben nem akadt senki, aki hangosan tiltakozott volna a gyalázat ellen. Az ellenzék sem csinált „cirkuszt”… Képzeljük el, hogy a német vagy az angol, a francia vagy akár a cseh, a szlovák vagy a román miniszterelnök nevez kedvencének náci tartalmakat közlő lapot… Mennyi ideig maradhatott volna bármelyikük párt- és miniszterelnök? Hogy reagált volna a társadalom?

    Nálunk lényegében komoly válasz nem volt erre a hihetetlen kultúrbotrányra. Nincs Európában még egy társadalom, amelyet olyan amorális profizmussal züllesztettek volna, mint tette azt a Fidesz a magyarral. Olyan sincs, amely ennyire fogékony volna a züllesztésre.

    Az az ember, aki a náci-nyilas művek reklámjait – és, nem mellékesen: hasonló szellemiségű saját anyagok tömegét – közreadó lapot kedvencének nevezte, ma is izé… no: az ország „miniszterelnöke”. Sőt: a régió Géniusza…

    Pozíciója szilárd: hívei „megértik” a helyzetet: elfogadják tőle, hogy egy ilyen díjhoz gratulálnia „kell”… Hiába, Sorosék ma még erősek..!

    Találgathatunk, milyen mély a gödör, amelybe hosszú ideje csúszik az ország.

    Az alja még nem látszik.

    http://gepnarancs.hu/.../a-saul-fia-sikeret-koveto.../
    A Saul fia sikerét követő zsidózásról
    GEPNARANCS.HU
    A Saul fia sikerét követő zsidózásról
    A Saul fia sikerét követő zsidózásról
    6


xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése