2019. január 31., csütörtök

Töltelék-, pótkérdések!


Riportok tv-ben, rádióban. És tessék mondani, meddig tartanak ezek a tüntetések, hányan lesznek? Nem lesznek annyian mint az internetadós tüntetésen, vagy a legutóbbin! Mikor fullad ki ez az egész? Hét szervezet összefogott, egy kimaradt ebből, azt tetszik mondani. Ki az az egy? Mert az az érdekes, nem azok, akik összefogtak. És az elmaradhatatlan kérdés: Tényleg azt hiszik, hogy ezzel elérnek bármit is? Nem látják, mekkora túlerővel mennek szembe? Azt hiszik, képesek a társadalom jelentős részéhez eljuttatni az üzeneteiket?
És egy szó sem esik arról, mit is követelnek valójában, mik a céljaik, mire alapozzák a követeléseiket, van-e minderre kidolgozott programjuk és az mit tartalmaz, kik a támogatóik, és még annyi minden, amire a kényszeres faggatózás, és programozott hervasztás után már nem jut idő, vagy a kérdezőt nem is érdekli.
Forrás a dicső Klubrádió és az ATV. Mit várhatunk a többiektől?
Egyfajta lábjegyzetes történetírásból, és tanulásból adódhat ez, esemény megnevezése, kezdete, vége, főszereplő/k/, ha mindezt jól felmondod, akkor ötös. Mi történt valójában? Mi az üzenet? Kit érdekel?!
Ha a riportalany jobb híján átmegy monomániásnak tűnő nyilatkozásba, az meg disszonánsnak tűnik, mert közben a riporter állandóan vissza akarja terelni az általa helyesnek tartott mederbe.
Utána még meg lehet szólaltatni egy válogatott "politikai elemzőt", aki cizellált levezetéssel jól leszólja az egészet.
Mindeközben háborítatlanul ömlik a szennyes, alpári gondolkodásból eredő beszéd Orbán Viktorból, Kövér Lászlóból, Semjén Zsoltból, Kósa Lajosból, Németh Szilárdból, Szíjjártó Péterből, Rogán Antalból, az igyekvő fiatal vénekből Hollik Istvánból, Kocsis Mátéból, Gulyás Gergelyből. Tovább is van, mondjam még? Tényleg ezeket akarjuk örökétig hallani és rajtunk trónoltatni?
Hozzászólások
  • Viktor bácsi! Miért mondják neked hogy geci? | OLKT.hu
    OLKT.HU
    Viktor bácsi! Miért mondják neked hogy geci? | OLKT.hu
    Viktor bácsi! Miért mondják neked hogy geci? | OLKT.hu
    3
  • Echter István Drága Júlia!
    Köszönöm, hogy te is reagáltál erre, nekem mindig nagyon fontos a véleményed.
    Szeretettel

    István
  • Júlia Míra Lévai Tegyük hozzá: mindez 3-tól átmegy a normalitásba, legalábbis a KR-nál, ahol élőben közvetítik a tüntetést, Dési vezetésével, akinek a személye garancia a fanyalgás és leszólás elkerülésére.
    4
    • Echter István Júlia Míra Lévai Én is örülök a változásnak, már múltkoriban is ez volt. Ez egyszer megfogadták egy betelefonálójuk tanácsát. Valaki úgy jó két hete jól legorombította a Bolgár György műsorában a Klubrádiót, hogy nem követik folyamatában az eseményeket.
      2
    Válasz írása...

  • Júlia Míra Lévai Egyszerre írtunk :) Természetes, hogy reagálok, hiszen számomra is fontos a Te véleményed :)
    1
    Válasz írása...

  • Timea Balaskó A média szerepe óriási. Megy a szenzációhajhászás, és nem csak az úgy nevezett jobboldalon. Egyetlen objektív, felelős médiamunkást nem tudok már mondani. Nem véletlenül nem írtam újságírót. Keselyűk ezek!
    1
    • Echter István Azért ez így túlzás, ajánlom figyelmedbe például Lévai Júlia Míra, Kaczvinszky Barbara, Szele Tamás oldalait.
    • Timea Balaskó Echter István azt hittem, a tv-k és rádiók szerepére uralt. Köszönöm, megnézem őket. Egyikük-másikuk írásaiba már belefutottam itt a neten. De tényleg nem tudok róluk sokat. Nyugaton élek. Én a magyar hang utáni éhségem kielégítendő szinte csak online- on és videókon élek. Tehát a kritika a televíziós felületek újságíróit illetik. Ritkán olvasok, talán mert magam is grafomán vagyok (?), talán mert mielőtt nyugatra jöttem volna több mint 26 éve, elvégeztem egy újságíró stúdiót, gyorstalpaló volt, de pár hónapot azért publikáltam egy megyei lapban, és emiatt állandó közlési kényszerben szenvedek?
      Igen, valóban egyoldalú a nézőpontom. Nem csak az a baj hogy az elvárásaim a nyugati igényekhez igazodtak. Nekem már Vitray Tamás is etallon volt... Azok ott nem ütik meg a mércét. Sem szakmailag, sem erkölcsileg. Kiszolgálószemélyzet egytől-egyig.
    • Timea Balaskó Echter István a napokban egy betelefonálós műsorban egy férfi azt taglalta hogy ő a fék meg az ellensúly mert ő elmegy szavazni. Eközben a műsorvezető a laptopjába merülve azt keresgélte önszorgalomból hogy egy történelmi személyiséget anno hol is lőtték le? Le sem reagálta a betelefonáló állítását, pedig az magából kikelve 2-3-szor is megismételte, hogy a fékek és elkensúlyok rendszere az azt jelenti, hogy aki akar, az elmegy szavazni, és ő igen is hogy fék és elkensúly, mert ő elnegy. Nyugatról nézve ez katasztrófa ( őszinte részvétem az amerikai ügyvédi kamarának), és úgy fáj, mint egy gyomorszájon rúgás. Valami ilyen lehet az a tehetetlenség, amit az ember a szeretett hozzátartozó halálos ágyánál érezhet. 
      Az már csak gab a tortán hogy privát üzenetben megkérdeztem az illetőt hogy neki tényleg fontosabb-e hogy pontosan ismerje a történelem legapróbb és az utókor számára jelentéktelenné vált részletét mint hogy egy ilyen fontos tévedést nyilvánosan helyre tegyen? ( hiszen mégis felevízióról volt szó), Erre jött a válasz hogy “igen.”. Aztán egy perc múlva írta hogy csak viccelt, de három perccel később már jött az üzenet, hogy tudom-e hogy a fékek és elkensúlyok rendszere már nem számít? Ugye tudom? Már hofyne tudnám. És azt is tudom hogy miért. Mert az ilyen jogot és bölcsészkart (valamint feltételezem kommunikációs szakot is) végzett médiamunkások elfelejtették feltenni azokat a kérdéseket a politikusoknak, amikből a nép megtanulhatta volna hogy mik az európai értékek, miért fontos hogy Magyarország az európai unió tagja, és uram bocsáss, mit jelent a demokrácia a szabad világban?! 
      Most megint jól felhúztam magam...
      1
    Válasz írása...

  • "Orbán Viktort szerte Európában fasiszta diktátornak tartják"
    CIVILHETES.NET
    "Orbán Viktort szerte Európában fasiszta diktátornak tartják"
    "Orbán Viktort szerte Európában fasiszta diktátornak tartják"
    1


xxxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése