2019. január 31., csütörtök

Őszinték! Csak azt adhatják, mi lényegük!


A Fidesz egy ideje feladta valós arcának tagadását, levette a maszkját és sorozatosan őszinte, feltáró jellegű vallomások kibocsátásába fogott.
Hol a kínai árudömping fékezését megcélzó határozatot opponálja, hol a méhgyilkos növényvédőszerek betiltását próbálja ellehetetleníteni, hol a nők elleni erőszak elítélését és annak megakadályozását célzó határozattal mennek szembe, hol az afrikai menekültek részére Afrikában felállítandó menekülttáborokat tartják elfogadhatatlannak, fenntartva ezzel a menekültválságot,
Kicsit bővebben:
Ellentmondtak a méhgyilkos növényvédőszerek Európai Uniós betiltását lehetővé tevő határozatnak, ez teljesen logikus lépés volt a részükről, hiszen ha a magyar mezőgazdaság fejlődik, érzékelhető eredményeket mutat fel, akkor nem tudnak EU-s támogatásokért kuncsorogni.
Lehetetlenné tették a kínai árudömpinggel szembeni egységes EU-s fellépést, ez is érthető, hiszen a hazai gazdaság bárminémű javulása, veszélyeztetné az EU-s pénzek igénylésének indokoltságát.
Megakadályozták az afrikai országokba telepítendő menekülttáborok, és célzott segélyprogramokra vonatkozó határozat elfogadását. Ez is teljesen logikus volt a részükről, hiszen a menekültek számának lényeges csökkenése, kipukkasztaná a Kárpátok Második Géniuszának, Európa Megmentőjének az általa politizálásnak nevezett buborékát.
Kiléptek az ENSZ menekültügyi egyezményének már az előkészítéséből is, a mai napig tart az ezzel a kérdéssel továbbra is foglalkozók sárdobálása Ártó Peti diplomáciai alkalmatlanságáról hírhedtté vált külügyér részéről. Az sem zavarja őket, hogy három éve még a Kedves Vezetőnk követelt az ENSZ-ben világkvótát a menekültkérdés kezelésére, ma már más szelek állítják irányba a szélkakast.
Opponálták a Frontex hatáskörének a kibővítését, amelyért korábban olyan harciasan kiálltak. Nyilvánvaló, van már az európai határok védelmezői szerepére önkéntesen felkent személy, semmi szükség a gondosan felépített mítosz szétrombolására.
Senki se gondolja, hogy ezekben az akcióikban a szándékos károkozás, a közös problémák ellehetetlenítése vezeti őket, inkább - ahogy itthon is tapasztalhattuk - pozitív mondanivaló és program híján, bukott nebuló módján gáncsoskodással, így próbálják felhívni magukra a figyelmet, bemutatni "nélkülözhetetlenségüket".
Az EU egyik bizottságában a nők elleni erőszakkal szembeni fellépés elítéléséről szóló határozat megszavazását akadályozták meg. Első pillanatra ez is, mint a többi értelmetlennek, indokolatlannak, károsnak, embertelennek tűnik, de a Fidesz hangoztatja évek óta, hogy a nők helyes viselkedésének a kialakításához időnként keresztül kell esniük egy vak komondoron. Harcias elszántsággal harsogják - mihez tartás végett - a hagyományos férfi és női szerephez tartozó tudnivalókat.
Látható, kiemelt jelentőséget tulajdonítanak egyes társadalmi szerepeknek, mi bajuk akkor az erről szóló tudománnyal a gender szakkal? Nos, ezt már nem értem!
Persze az is lehet, nem ilyen agyafúrtan ravaszak, egyszerűen ilyenek, ez az ő igazi arcuk, a szétsugárzó nihil.
Időnként eszembe jut, az Európai Unióhoz való csatlakozás országgyűlési előkészítő bizottságát néhány évig - más érdeme erre nem lévén, fiatalsága okán - egy bizonyos O-val kezdődő és rbán Viktorral végződő nevű egyén vezette. Vajon mit értett meg ő az EU-ból, mire készülhetett ő fel, és milyen minőségű előkészítő munkát végzett?
Problémák vannak az EU-s támogatások felhasználásával? Ezért próbálják akadályozni az Európai Ügyészséghez való csatlakozást szorgalmazó aláírásgyűjtést! Ha nem lenne semmi probléma, akkor miért is ne csatlakoznánk?
Most éppen az EU támogatások jogállami feltételekhez kötése ellen szavaztak, és már sürgős nyilatkozhatnékjuk is támadt, hogy az Európa Tanácsban ezzel szemben akár vétóval is élnének. Persze minősített többségű szavazásnál nincs vétó, de ez a magyari népeknek olyan jól hangzik. Gondolom az is, megismétlem, ne kössék más államok adófizetői pénzének Magyarország általi felhasználását jogállami feltételekhez. Nem is kell nyomozni a Nemzeti Elnyomás Rendszerét, az illiberális (szabadságnélküli) államot építő szándékaik után, kész, itt egy újabb beismerő vallomás!
Hozzászólások
  • Echter István Balázs Ágnes megjegyzése: " Röviden az eszmei mondanivaló: tatár, török nem bírt a magyarral, de az erkölcsi romlás végez vele. Még egy kis áthallás (bocsánat): "S hazája feldúlt védfalából / Rak stadiont heverőhelyének;" "
    https://www.facebook.com/zoltan.bodnar.73/posts/1718049514922667
    Zoltán Bodnár
    Azt írja az OJD nevű előretolt költő, hogy Berzsenyi alant olvasható versét sok gyermek elől már most rejtegetik - főként a köcsög liberálisok. Meg azt is írja, hogy micsoda áthallások vannak ám a műben. Bizony, bizony ebben az orbáni hazában undok vipera-fajzatok dúlják fel e várt, mely sok ádáz ostromokat mosolyogva nézett, s bizony a benne mostanság termő, s éppen Berzsenyire dagadó mellel hivatkozó férgek e kevély tölgy erős gyökereit is megőrlik...
    A MAGYAROKHOZ

    Romlásnak indult hajdan erős magyar!
    Nem látod, Árpád vére miként fajul?
    Nem látod a bosszús egeknek
    Ostorait nyomorult hazádon?
    Nyolc századoknak vérzivatarja közt
    Rongált Budának tornyai állanak,
    Ámbár ezerszer vak tüzedben
    Véreidet, magadat tiportad.
    Elszórja, hidd el, mostani veszni tért
    Erkölcsöd: undok vípera-fajzatok
    Dúlják fel e várt, mely sok ádáz
    Ostromokat mosolyogva nézett.
    Nem ronthatott el tégedet egykoron
    A vad tatár khán xerxesi tábora
    S világot ostromló töröknek
    Napkeletet leverő hatalma;
    Nem fojthatott meg Zápolya öldöklő
    Századja s titkos gyilkosaid keze,
    A szent rokonvérbe feresztő
    Visszavonás tüze közt megálltál:
    Mert régi erkölcs s spártai férfikar
    Küzdött s vezérlett fergetegid között;
    Birkózva győztél, s Herculesként
    Ércbuzogány rezegett kezedben.
    Most lassu méreg, lassu halál emészt.
    Nézd: a kevély tölgy, mellyet az éjszaki
    Szélvész le nem dönt, benne termő
    Férgek erős gyökerit megőrlik,
    S egy gyenge széltől földre teríttetik!
    Így minden ország támasza, talpköve
    A tiszta erkölcs, melly ha megvész:
    Róma ledűl, s rabigába görbed.
    Mi a magyar most? - Rút sybaríta váz.
    Letépte fényes nemzeti bélyegét,
    S hazája feldúlt védfalából
    Rak palotát heverőhelyének;
    Eldődeinknek bajnoki köntösét
    S nyelvét megúnván, rút idegent cserélt,
    A nemzet őrlelkét tapodja,
    Gyermeki báb puha szíve tárgya. -
    Oh! más magyar kar mennyköve villogott
    Atilla véres harcai közt, midőn
    A fél világgal szembeszállott
    Nemzeteket tapodó haragja.
    Más néppel ontott bajnoki vért hazánk
    Szerzője, Árpád a Duna partjain.
    Oh! más magyarral verte vissza
    Nagy Hunyadink Mahomet hatalmát!
    De jaj! csak így jár minden az ég alatt!
    Forgó viszontság járma alatt nyögünk,
    Tündér szerencsénk kénye hány, vet,
    Játszva emel, s mosolyogva ver le.
    Felforgat a nagy századok érckeze
    Mindent: ledűlt már a nemes Ílion,
    A büszke Karthágó hatalma,
    Róma s erős Babylon leomlott.
    [1796-1810 között. Végleges formája: 1810
    1
  • Echter István Két éve írtam:

    Tényleg nem értik mit művelnek, milyen rombolást végeznek a lelkekben, az emberek egymás közötti kapcsolataiban.


    Napvilágra került, hogy az elmúlt években néhány ezer személyt ismertek el hivatalosan menekültként, oltalmazottként, vagy befogadottként. Ebből csak 2017-ben közel 1300-at. A kormány a Genfi Egyezményre hivatkozik, esetükben az alapján jártak el, és nem hagyták magukat az EU-tól befolyásolni. Fogalmam sincs ez mitől lenne valami különleges érdem, homály lengi körül ezt a magyarázatot is.

    Mindeközben zavartalanul folyt a migránsoknak nevezett menekültekkel szemben, az "illegális bevándorlók elleni harc" fedőnevet viselő kormányzati "kommunikáció".

    Ez annyira eredményes volt, hogy a korábban a pirézek elleni utálaton és kirekesztő magatartáson edződöttek gond nélkül váltották át ellenérzésüket a kormányzat által számukra kijelölt célcsoportra.

    Az idegenekkel szemben kialakított ellenérzés természetesen nem korlátozható a menekültek egyik vagy másik csoportjára. Nem lehet a félrevezetett embereknek meghatározni, kik a "jó menekültek", azaz a kormányzat által befogadottak, a nagyon jók - a fizetősek, a rövidlejáratú kölcsönt nyújtók (letelepedési kötvényesek), és kik a nem jók, akik csupán rossz sorsuk, vagy az európai szolidaritás jegyében kerülnek, vagy kerülnének hazánkba. 

    A kormányzat által gerjesztett idegenellenesség és gyűlölet már tegnapra elszabadult és önjáróvá vált. Vannak akik temetői látogatók között fedeznek fel migránsokat, vannak akik önkéntes karitatív munkát végzőket küldenének melegebb éghajlatra, vannak akiknek kiképzésen résztvevő Közel-Keleti rendőrök lesznek gyanúsak, mert sálat és sapkát viselnek, vannak akik gyerekek üdültetését tartják nemkívánatosnak. A sort folytathatnánk.

    Egyben közösek a befogadottak, oltalomban részesültek, nem várják meg, míg a kormányzat által gerjesztett népharag eléri őket is, eddig több mint 90%-uk nem kívánt Magyarországon maradni és nyugatra távozott. Erre külön büszkék lehetünk, nemkívánatos helynek számítunk az üldözöttek között.

    Akik még kitartanak, azokat vagy a népharag, vagy a kormányzati nemtörődömség, a gondoskodás, a segítségnyújtás hiánya, a légüres térbe kerülés űzi majd el.
    2
  • Németh Zsuzsa eltettem nappalra
  • Zsuzsa R Szőke A" romlott lelküek" hogyan is értenék?
    1
  • Ancsa Szöllösi ...minden írásod felzaklat..de fontos, mert segítesz egységben látnom a világot.....
    1
    Válasz írása...

  • Echter István A Magyar Nemzeti Bank elnöke, Matolcsy György közpénzt lopott - Rogán Antal minisztert lehet bűnözőnek nevezni - az ügyészséget lehet fideszesnek nevezni - Papp Dánielt, az MTVA vezérigazgatóját lehet hírhamisítónak nevezni. - Négy dolog, amiket már mind ki lehet mondani bírósági ítéletek alapján!

    https://444.hu/.../a-jegybankelnok-lop-de-nem-kell...


xx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése