2019. január 31., csütörtök

Megen jőnek, kunyerálnak!



Ha január, akkor választási pénz kunyerálása. Akkor Magyarországot akarták megvédeni önmagától, gondolom, most az Európai Uniót akarják megvédeni Magyarországtól.
Érdemes lesz a tavalyi levelet összehasonlítani az ideivel - ha valahol sikerül szerezni egy másolatot -, vajon abból a többmilliárdos kommunikációs költségvetésből sikerült-e egyáltalán egy új "gondolatot" - persze ezek nem gondolatok! - kitalálni, vagy csak némi aktualizálás történt.
Lőrinc nem vált be, csalódást okozott a Fidesznek, hiába ölték belé minden bizodalmukat, és számolatlanul a tíz- és tízmilliárdokat, hiába nem tudja már Lőrinc mennyi is a vagyona, hiába vesz fel milliárdos osztalékot nem ad belőle az őt oly lelkesen pártfogolóknak. Megmondta, azért a pénzért ő keményen megdolgozott, az mind az ő teljesítményének az eredménye, hiszen még Mark Zuckerbergnél is okosabb.
Nem fizet ő egy petákot sem a Fidesznek, ezért kénytelen a Kedves Vezető levelet írni az ő híveinek, ugyan segítenék már ki az ő választási harcát némi kis adománnyal, szerény viktor-fillérekkel.
Ahogy Kozma Andor emlékezett a levert szabadságharcra Karthágói harangok című versében, úgy üzen ő is: "...De a hadhoz pénz kell..."
Mi a várt hatás?
"...Karthágói delnők, hires csodaszépek,
Viselnek gyémántot, igazgyöngyös éket,
Smaragdot, rubintot, zafirt, ametisztet,
Napkeleti topázt, díszét minden dísznek –
S most leszedik sorra, ami rajtuk drága
S közkincsül teszik le honuk oltárára..."
Persze, elnézést kérek a költőtől, hogy ezt a számomra oly kedves verset, ilyen léhán beidéztem. Egy mentségem lehet, szerettem volna szembeállítani egy valódi háborús helyzetet, egy őszinte közadakozást Orbán operettháborúival, és azzal a szomorú közeljövőképpel, hogy az országgyűlési választást - úgy látszik - megint számonkérhető, nyilvános program nélkül, félelemkeltéssel, háborús hisztéria szításával kívánja megnyerni, nem törődve most sem azzal, milyen kárt okoz ezzel a lelkekben. Ezt a nem létező fenyegetettséget kívánja nyomatékosítani a közadakozásra való felhívással.
Csatoltam a levelet, talán át kellene adni egy pszichiáternek, jól fejlett, kóros és úgy tűnik ragályos üldözési mániát állapíthatna meg diagnózisként.
"Fogták szelíd kezekkel." (Lázár Ervin - A gyűjtögető - részlet)
Hozzászólások
  • Echter István Egy évvel ezelőttről:

    Persze, lehet mégis csak Gábor Györgynek lesz igaza, ezentúl megigazulnak és koldulórendet alapítanak!


    Gábor György - "Olvasom, hogy Orbán Viktor januári jókívánság gyanánt épp pénzt kezdett el kunyerálni mindannyiunktól a Fidesz számára, hogy Magyarország magyar ország maradhasson.

    Orbán Viktor, aki maga mondta magáról, hogy őt a Jóisten keresztény magyar férfinak teremtette, most tehát tarhálásba, azaz koldulásba kezdett.

    Szóval akkor a Fideszben mostantól fogva egy Orbán Viktor vezette koldulórendet tisztelhetünk. Eddig ez jó hír. A Fidesz, mint koldulórend tehát a szegénységet legszigorúbban vállaló és gyakorló renddé válik. 

    Remek hír! A tagok kizárólag koldulással gyűjthetik össze a megélhetésükhöz szükséges összegeket. Ez is pompás hír! Aztán a tagok kemény önmegtagadásban élnek – speciel ezt az állandó önmegtagadást jól ismerjük, s gyakorta megtapasztalhattuk már eddig is. Aztán az éhezés határát súroló böjtöt tartanak (már röhögök előre, ha szegény-szegény Németh Szilárdra gondolok), kopár, szinte üres cellában laknak (s ahhoz még utólag sem építtethetnek pazar panorámás erkélyt), végsőkig elhasznált ruhákban járnak (semmi Louis Vuitton-tatyó!), s összegyűjtött vagyonukat nem fordíthatják magukra, hanem a vagyon nagy részét szét kell osztaniuk a szegények között. Ez is csodás hír, hiszen a Fidesz-rend tagjai elszegényednek, ámde az összelopott és most szétosztásra kerülő vagyonuk révén egy csapásra megszűnik a szegénység Magyarországon.

    És még valami. A koldulórend tagjainak legfontosabb erénye az igénytelenség. Egyfajta igénytelenséget, mind szellemi, mind kulturális, mind intellektuális szempontból már volt alkalmunk megtapasztalni köreikben, ámde mostantól az igénytelenség azt jelenti, amit úgyis jól tudnak a Fidesz-rend tagjai, hiszen keresztény erényről van szó: vagyis a világi javakról való lemondás erényéről, a mások javára történő lemondásról, s a szolidaritásról. S ha még hozzátesszük, hogy az igénytelenség társerénye a mértéktartás, az alázat, a türelem, az igazságosság és a jóság, s legfőképp a hatalom alkalmazásáról való tudatos, a Szentlélekre támaszkodó lemondás, akkor, drága honfitársaim, bizony mondom néktek, egy pompás évnek nézünk elibe! 
    Ámen!"
    1
  • Ancsa Szöllösi ERRE INNI KELL!
  • Echter István György C. Kálmán - "- Keziccsókolom, főmérnök úr, Csíkszeredából jöttem, vonatjegyre kéne egy százas, ha tetszik tudni adni, áldja meg a jóisten...
    - Megismerlek, ganef, te az Orbánviktor vagy!"
    3
  • Echter István Tavalyról ez is:

    George B. Wagner - "NEM VICC!: Orbán Viktor adományt kér híveitől Soros ellen a haza védelmében! :)

    Akadt olyan sajtóorgánum, mely viccnek vélte a hírt. A ..khm... kiszolgálatkészebbek "Orbán Viktor levélben keresi meg a Fidesz támogatóit" címmel hozták, elbújtatva a csekkes koldulást - ergo: érezték, hogy ez így már tényleg túl kacagtató. 
    Mármost:
    1. A kérés kb. olyan, mint amikor az utcai kéregető kiírja: PORSCHÉRA GYŰJTÖK (MÉG NINCS MINDEN SZÍNBŐL)
    2. Akadt olyan kommentelő, ki felajánlotta, hogy ő az összejövendő összegnek már a feléért is megvédi a hazát a semmitől és kétszer jobban.
    3. Az egész akció kampánypénz ügyes látszatlegalizálása. (Ugyan ki tudná ellenőrizni, hogy tényleg mennyit küldött a lyunyály, mondani meg bődületes sokat lehet.) 
    4. Érzelmi izzításnak is remek: a hülyék elhiszik, hogy "már akkora nagy a baj, s oly szegény a fidi, hogy pénzt könyörög a haza védelmiben. Én biz küdök, különben méltatlan vagyok magyarnak! Höj!" (Vikink sokat röhöghet:))) 
    5. Nem tudom, miért nem elég az ország védelmében Szűz Mária (elvégre ő nyerte István király honvédelmi tenderét), de ha az adományok rózsafüzérre mennek el, akkor van értelme az akciónak.
    6. Az adományozók ugyanakkor jól tennék, ha tevékenyebben vennének részt a haza védelmében. Január 5-től már kapható a tescogazdaságos hazavédelmi szett a ósönyben. Tartalma: kasza, kapa, sodrófa, páncélotthonka, 10 db instant átok (hatótávolsága 20 méter, nekifutásból ordítva 56), rózsafüzér, fröccsöntött szüzmárja, zacskós szenteltvíz (1,2 és 3 tablettás). Jó védést!"
    2
  • Echter István Fábri Péter: "1. Adatgyűjtés 2. Az elköteleződés lélektana. Aki támogatja, az már aztán fut a pénze után."
  • Echter István Ez is tavalyi:

    Bruck András - "Csekk a hazáért


    Ez a névre szóló csekk, amely ki tudja, hány címre ment el, se nem tarhálás, se nem pofátlanság, ahogy a különféle fórumokon olvasni, hanem a kontroll nélkülivé vált elme gátlástalansága. Na meg félelemkeltés és félelem egy időben. Nektek muszáj engedelmeskednetek, nekem meg muszáj tudnom, vajon még mindig lojálisak vagytok-e?

    Egyszerre teszt és hűségnyilatkozat.

    Szép, hosszú lista lehet, kár, hogy nem nyilvános. Tényleg, miért nem? Mióta szégyen a miniszterelnök elképzeléseit támogatni? Azt hittük, büszkeség. Csak tippelek, kik kaphattak ilyen hazafias csekket: Kokó, Ákos, Rákay Philip, Gundel Takács, Kerényi és Vidnyánszky… vajon Tilla is kapott? Elnézést, tudom, ő csak szórakoztat, és arra is szükség van, nem igaz? Stohl Buci? Bayer és Schmidt Mária biztos nem, az ő hűségük vitán felüli. És Németh Sándor az épp most kapott állami 750 millióért? Köves Slomó a kóser vágóhídért? Na és a kinevezésüket szolgalelkűséggel kiérdemelt rektorok? A megrendült pozíciójú, engedelmes társulatát angyalokról énekeltető színházigazgató? A miniszterelnöki évértékelők meghívottjai?

    Irigylésre méltó emberek. Mi itt az aszfalton azon tipródunk, mennyit dugjunk az orvos zsebébe. De ők a Pártnak fognak adni! Néhányan talán fel is hívják majd egymást, hogy „te mennyit gondolsz, mennyi volna elég?”

    Az érzékelhetően mind óvatosabbá váló Index szerint a Fidesz „közösségi finanszírozásba” kezdett. Micsoda szánalmasan hazug magyarázat. Csak nehogy legközelebb már ők is kapjanak ilyen csekket. 

    A csekkhez fűzött indoklás – a Soros kampány további finanszírozása – önmagában baljós jel, azt meg, hogy egy EU-ország miniszterelnöke képes ilyen alvilági módszerekhez nyúlni, nem lehet félelem és megrendülés nélkül tudomásul venni. 

    Mindennél rémisztőbb azonban maga a párt, a Fidesz, amelyben ilyesmi lehetséges, és amelyből ezek szerint teljesen hiányzik a kollektív visszatartó erő. Mindenben zöld utat adnak a pártelnöknek, miniszterelnöknek – és ennek az útnak nem lehet jó vége."
    2
  • Ancsa Szöllösi .1. nem tudom menteni...2. nem kaotam, most izguljak?
    • Echter István Az azt jelenti, hogy nem keveredtél fel véletlenül sem a fidesz-hívek és rajongók listájára, az elhíresült Kubatov-listára, mert csak azok kapnak ilyet.
    Válasz írása...

  • Echter István Én sajnálom felváltani a vadonatúj negyvenezer-forintosomat!

    Matyó Gábor: "A cinizmus felső foka: lejmolni a szavazó adatait és pénzét egy konstruált ellenségkép jegyében."
    A képen a következők lehetnek: 1 személy
    1
  • Ancsa Szöllösi ...ilyen nekem is van...100 ezreben....de csak egy darab
    1
  • Echter István Néhány komoly érv tavalyról a viktorfillérek mellett
    https://hirtv.hu/video/197988


xxxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése