2019. január 31., csütörtök

Tiltott pártfinanszírozás? Kivételek vannak!


Echter István megosztott egy emléket.
Nem bizonyultam jó jósnak! Az Állami Számvevőszék nem vizsgált, csak annak elnöke üdvözült, gyermeki mosollyal az arcán elégedettségi nyilatkozatot tett. Azt mondta: "Itt állok, másként nem tehetek!" Pardon, ezt nem ő mondta, de ő se tehetett mást.
Tiltott pártfinanszírozású pártlevelecske idén is van, a közpénzből finanszírozott zsigeri indulatok felszításának gyakorlata nem maradt abba, csak a folyamatos sorozás, a bevándorláspárti erőkre, azok összeesküvésére való állandó hivatkozás egyre üresebben kong és egyre szánalmasabban, egyre szánnivalóbban hangzik. Volt egy ilyen dalocska: "Teheti mert vasúti, magyar állam fizeti!" Számvevőszék elkeni, ja, ez sem volt, ez van!
A Fidesz újra és újra belefut a tiltott pártfinanszírozásba, most a jelenleg miniszterelnöki posztot betöltő személy akar megint pártpolitikai célú levelet küldeni a Soros Györggyel szembeni hadjárat részeként, a hajmeresztő "Stop Soros" törvénytervezetre hivatkozva közpénzen a választókhoz. Rogán miniszter bejelenti, az ő közpénzből finanszírozott hivatalának egyetlen feladata van, mi is lenne más, mint Orbán Viktor hatalomban tartása. Mit szól mindehhez az Állami Számvevőszék? Nyilván e bújtatott támogatások költségei könnyen számszerűsíthetők.
Lehetséges, az Állami Számvevőszék jelenleg erre nem ér rá, mert éppen a Fidesz korábbi tiltott pártfinanszírozásnak minősíthető ügyeit vizsgálja, mint például a Fidesz pártpolitikai céljait szolgáló, csak éppen a kormány által finanszírozott "Tájékoztató kampánynak", a kormány által kiírt népszavazásnak, vagy úgy nevezett "Nemzeti konzultációnak" hívott valamiket. De ebbe a kategóriába tartozik - szerintem - a közmédia eltorzítása, tv-k, rádiók, újságok megvásárlása és a Fidesz propagandájának a szolgálatába állítása is, kormányzati hátterű finanszírozással együtt, hogy a választások alkalmával le nem számlázott plakátokról és az álcivil szervezeteknek közvetve vagy közvetlenül juttatott százmilliókról már ne is beszéljünk. Nem is olyan régen Orbán pártelnök besegített a választási szerveknek, levelet írt a határon túli magyaroknak és regisztrációra, a választásokon való részvételre biztatta őket.
Legyünk naivak, ha az ÁSZ következetes, akkor ezt a százmilliárdos nagyságrendet is kitevő bújtatott támogatást mind felszámítja nekik.
Régóta tudjuk, a Fidesz mindig azzal támad másokat, amit a legnagyobb mértékben és a legellenszenvesebb formában éppen ő követ el!
Most például azzal álltak elő, Soros György dollármilliárdokat költ a magyarországi választási eredmények befolyásolására. Csak nem Putyinra és az ő készséges és önzetlen támogatására gondoltak?


xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése