2018. május 15., kedd

A maszk rájuk égett



Földes Péter:
"Valótlanozók
Kezdetben még maguk is röstellték. Elpirultak, tekintetüket a földre szegezték, amikor olyat mondtak, amiről tudták, hogy nem igaz. Remegett a kezük-lábuk. Tükör előtt gyakorolták, hogy flottul menjen minden. Idővel már jobban ment ez is, bárhol és bármikor hazudtak, mint a vízfolyás.
Mára már azt sem tudják, hogyan kell igazat mondani. Egyik valótlanságból a másikba csöppennek, fogalmuk sincs, mikor mondanak igazat, és mikor nem. Akkor is hazudnak, amikor nem akarnak. Talán nem is tudják, hogy akarnak-e még valaha nem hazudni.
Maguknak köszönhetik mindezt, saját rögeszméik miatt jutottak idáig, magukat kergették bele ebbe a lehetetlen állapotba. Ép ésszel innen már aligha lehet visszajönni.
Lehet, nem is érdekli már őket, hogy igazat mondjanak.
Kezdetben talán még szégyellték magukat emiatt, később már büszkék voltak, amiért ilyen fifikásan átverték az embereket.
Különös anyagból vannak gyúrva, ezért különös rögeszmékhez ragaszkodnak.
Megvédésnek mondják, amikor elvesznek valamit, újratervezésnek a zsákutcát, gazdaságpolitika helyett háborúznak.
A népnek joga van elkergetni a hazug kormányokat, mondták néhány évvel ezelőtt. Akkor, számításaik szerint, kétmillióan voltak a Kossuth téren.
Manapság néhány tízezer embertől is maguk alá valótlanoznak."

Hozzászólások
Echter István "Hát lássuk csak, azt mondja, hogy Orbán Viktor Pekingben járt. Járjon, ha akar, addig sem itthon rontja a levegőt, mondaná a paraszti ész, de hát adja magát a kérdés: minek ment pont Pekingbe, amikor Kuala Lumpur vagy Hangcsou is igen szép város, látnivalókkal, ínyenc helyi ételkülönlegességekkel és mérsékelt árakkal?"

http://huppa.hu/78394-2/
Kezelés
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
VálaszElőnézet eltávolítása1 éve
Péter Hermann Azért ment Pekingbe, amiért a másik 24 állam- és kormányfő. Ez nem kétoldalú találkozó volt, akár fontos emberekkel is beszélhetett volna ott
Kezelés
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Válasz1 éve
Echter István Te jobban tudod, hány ország van a világon, ezek közül ment el 24 vezetője erre a találkozóra. Az arányszám elég kicsi lehet.
Nem tudom, a képen láthatóakon kívül még hány diktátor volt a 24 között, ez a négy éppen 16,67%-ot jelent! Sok, nagy volt az e
gy négyzetméterre jutó despoták száma. Mit keresett ott, azon kívül, hogy szóba álltak vele, megsimogatták a buksiját, és ellátták a közeljövő teendőire való "jó tanácsokkal"? Nem tudom, de se nem jó, se nem biztató ez nekünk.
http://index.hu/.../a_kep_amikor_orban_a_demokracia.../
Kezelés
Péter Hermann Ott voltak teljesen jelentéktelenek is, mint pl. az ENSZ főtitkára, az IMF főigazgatója, a Világbank elnöke, az argentin, a chilei, a cseh, a svájci elnök, a görög, az olasz, a lengyel, a szerb, a spanyol miniszterelnök, nem teljesen lebecsülendő társaság. A résztvevők teljes listája: http://thediplomat.com/2017/05/belt-and-road-attendees-list/Kezelés
Válasz52 hete

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése