2018. május 15., kedd

Felkészül a közmédia?

Felkészül 2019-re a közmédia? Mert négy éve ez történt!


Echter István
2014. május 15.


Az Euronews és az ATV most élő egyenes adásban, magyar szinkrontolmácsolással közvetíti az Európai Bizottság elnökjelölteinek a vitáját.
A közmédia egyik csatornája sem közvetíti ezt az eseményt! Nem értem! A magyarországi viták blokkolása nem jelentheti azt, hogy máshol zajló vitákról se vegyünk tudomást. A demokrácia ezzel jár, a programok kifejtésével, a nézetek ütköztetésével, egymás meggyőzésével, az eltérő álláspont tudomásul vételével.

TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Hozzászólás
7 hozzászólás
Hozzászólások
András Nyíri Nehogy má' bármi értelmeset megtudjanak az emberek az Unióról! Még a végén megtetszene neki és akkor mi lesz az Élő Istennel és pártjával, és persze a Jobbikkal?
Kezelés

4 éve
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Georgina Karle Egyetértek István!
Kezelés

4 éve
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Falus Péter István, tudod mi a precedens? Na ez lenne! Ha közvetítenék, akkor az a fránya ellenzék, azonnal kiabálna, hogy ezt igen, azt miért nem...? Amellett ez beleiilik abba az irányba, hogy "kritikusan" nézzük az EU-t!
Kezelés

4 éve
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Echter István Így arról sem tudunk sokat az EU főszereplői mit gondolnak az Unióról, és mit akarnak az Uniótól, pedig elég részletesen elmondták."Kritikusan" - beleillik abba a sorba, hogy a "tények ismerete ne zavarjon a véleményem szabad kifejtésében".Az elnökjelölti vitasorozat - mert ez már a második forduló volt - elhallgatása - úgy gondolják - felmentést ad a kínos magyarázkodás alól, miért is nem megy el a Fidesz a május 23.-i nyolcpártira tervezett vitára.Kezelés

4 éveSzerkesztve
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Echter István "Magyarország jobban teljesít" alapon azért bekerültünk a vitába. Egyetlen egy EU-s miniszterelnöknek sem említették meg a nevét, kivéve Orbán Viktorét. Kétes dicsőség, hogy az ötpercenként alkotmánymódosításra való hivatkozással sikerült ezt az eredményt elérni.
Ha meggondoljuk az előző ciklusban olyan ember volt az Alkotmányügyi Bizottság vezetője az Országgyűlésben, egyébként jogász végzettségű (Gulyás Gergely), aki amikor az Alkotmánybíróság nagy nehezen végre valamit alkotmányellenesnek nyilvánított, vagy a Velencei Bizottság mondta ki valaminek az alkotmányellenességét, vagy az európai jogelvekbe ütközését, azonnal előállt a csodafegyverrel, írjuk be az alaptörvénybe (ez van nekünkmost Alkotmány helyett). Mintha alkotmányos jogelvek nem léteznének. Ha egy papírlapra ötletelt valami fölé írjük, hogy alaptörvény, az azonnal alkotmányos lesz.
Például a tízparancsolatból kivesszük a "ne" szócskákat, ami megmarad az attól nem lesz se erkölcsös, se igazságos szabály.
Jutalmát mindkettő megkapta, Orbán Viktor továbbra is azt csinálhatja, amihez saját bevallása szerint egyedül ért - legalább ő gondolja ezt így! -, Gulyás Gergely az Országgyűlés alelnöke lett. Úgy gondolom, az a szó "képviselő" kellene, hogy jelentsen valamit. Következetes emberi és morális személyes programot, egy meghatározott értékrend képviseletét.
Kezelés

4 éve
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Echter István A másfél órás vita, amit 30 országban közvetítettek. Miért nem volt ennek hírértéke a magyar közszolgálati médiában?
http://www.atv.hu/.../video-20140516-voks-2014-vita-az...
Kezelés
4 éveSzerkesztve
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Előnézet eltávolítása
Echter István "Egy közös összeurópai sztenderd van, az „alkotmányosság akarása”, ezt nem szabad feladni, mondta ki a zárszót Sólyom László, egyébként pedig: vissza a könyvtárba. Az alkotmányosság és a jogállam eszméjét az egyetemeken is át lehet adni, a „legrosszabb időkben is voltak tanszékek, műhelyek, ahol tovább élt” ez az eszme. Ezt élteti ez a könyv is, ezért kell neki örülni – mondta Sólyom."
http://index.hu/belfold/2014/05/16/alkotmany_konferencia/
Kezelés
4 éve
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Előnézet eltávolítása




xxxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése