2018. május 18., péntek

Esetek találomra

Esetek találomra, ahogy leltem őket.
Tordai Bencét vadplakátolás miatt örökre kitiltotta Házmester Laci bácsi az Országgyűlés épületéből. Igaz, egyébként köztudott és sajnos valós dolgokat írt ki a Kedves Vezető miniszterelnöki ajtajára.
Tordai Bence immár képviselőként, első felszólalásában a hatalomtól bedrogozott vezetőként minősítette Orbán Viktort és felszólította a fideszes képviselőket ne kövessék őt gondolkodás nélkül. Igaz, közben kapott az alkalmon és letegezte az egész társaságot.
Bősz Anett időlegesen felhagyott a drogok liberalizálására vonatkozó követelésükkel, és a kábítószerfüggők gyógykezelésének támogatásával és kilépett a Párbeszéd frakcióból. E lépésével megszüntette Tordai Bence napirend előtti hozzászólásának a lehetőségét és a többit is minimálisra csökkentette. Mindezt abszolút önzetlenül, hiszen így - megszüntetve a Párbeszéd frakciót - szinte lehetetlenné tette a többiek országgyűlési munkáját, egyben füstbe ment az ennek végzését finanszírozó mintegy 200 millió forint éves támogatás is. Igaz, szerinte mindez nem pénzügyi kérdés volt.
A liberális elvek megjelenítését hiányoló Bősz Anett néhány nappal ezelőtt az "Anya" és az "Apa" szavak betiltása melletti kampányolásba kezdett, pártja kiváló ütemérzékkel a választási kampány kellős közepén jelentette be újra szándékát a marihuana legalizálása érdekében, gondolom ezzel is az ellenzék győzelmét kívánták elősegíteni.

-.-

Kaltenbach Jenő - "A bősz választó

Sohasem értettem egyet az ellenzék bashingolókkal, néha szóvá is tettem, mondván van mit bírálni a rezsimen és ehhez képest az ellenzék "bűnei" másodlagosak.


A remény is élt bennem, hogy az ellenzék csak befejezi egyszer, legalább a vereségen okulva, az önmagát lejárató csetlés-botlást és elkezdenek a közügyekért felelős politikusként viselkedni.

Ez az újabb húzás azonban (hogy stílszerű legyek) végtelenül felBőszitett.
Aki így viselkedik arra nemhogy emberek sorsa feletti rendelkezés jogát, de egy kutyasétáltatást sem lehet bízni.

A háttérben persze máris folyik a találgatás a qui prodest körül, de ez megint elkeserítő, mert ez egyrészt azt jelenti, hogy mindenki megvehető, másrészt azt, hogy a vevőt sem a közjó, hanem csak saját kisded hatalmi játékai érdeklik. Legszívesebben csatlakoznék azokhoz, akik végső kiábrándultságukban az egész bagázsra legyintenek, ha nem tudnám, hogy attól semmi sem lesz jobb.
Sőt."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése