2018. május 26., szombat

Törvénymódosítás 2 az 1-ben

A Fidesz alaptörvénymódosítással akarja korlátozni az egyik legfontosabb alkotmányos alapjogot, a gyülekezési jogot. Gulyás Gergely szerint: „egy szomszédnak, vagy akár egy hozzátartozónak nem kell elviselnie jogkorlátozást azért, mert olyan szerencsés vagy szerencsétlen, hogy egy közszereplőnek a hozzátartozójaként vagy szomszédjaként él, tehát a magánlakás előtti tüntetések időszakát, azt szerintem érdemes befejezni”.
Ez persze nem csak a Kossuth téri tüntetésekre, hanem a felvonulásokra is vonatkoztatható legyen az kegyeleti jellegű, jótékonysági, szolidaritást kifejező, politikai, vagy éppen vallási körmenet, harci "Békemenet", futóverseny, vagy biciklis felvonulás, a Meleg Büszkeség Napjáról már nem is beszélve.
Lesz nagy meglepetés fideszéknél, amikor Orbán Viktor fizetett tapsolóit nem engedik Március 15.-én a Nemzeti Múzeum elé a rendőrök. A múzeum körúton például laknak egypáran.
Fel nem fogják, hogy ezzel a törvénymódosítással az egyik legfontosabb alapjogot, a gyülekezésit szüntetik meg. Néhány hely marad csak hidak közepe, Hősök terén a szoborcsoport körüli rész, bár az meg a szobrok lakóhelye, Városliget, Népliget esetleg megmaradó rejtett zugai, és a puszta. Legalább világos lesz minek tekintik fideszéknél a szólásszabadságot - pusztába kiáltott szónak.
Törvénymódosítás - engedve a korszellemnek - 2 az 1-ben, a gyülekezési jog megszüntetésével a szólásszabadság is jelentősen korlátozható.

-.-
Miként a nagyszerű Gulyás Gergelytől megtudhattuk, alkotmánymódosítással készülnek korlátozni a demokráciák egyik alappillérét, a gyülekezési jogot. A nagyszerű Gulyás Gergely ugyanis arról beszélt, hogy „egy szomszédnak, vagy akár egy hozzátartozónak nem kell elviselnie jogkorlátozást azért, mert olyan szerencsés vagy szerencsétlen, hogy egy közszereplőnek a hozzátartozójaként vagy szomszédjakén él, tehát a magánlakás előtti tüntetések időszakát, azt szerintem érdemes befejezni”.
Tehát az Astoriánál, az Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton vagy az Alkotmány utcában stb. élők magánlakásai előtti Békemenet, kormánypárti vagy ellenzéki tüntetés nem, kizárólag a Cinege utcai vagy a felcsúti Pancho Aréna közvetlen közelében található magánházak és magánlakások előtti tüntetések hatnak zavarólag.

Nem lesz meglepő, ha a szólásszabadság alkotmányos jogát is a fentiek szellemében kívánják korlátozni. Tilos lesz majd olyan mondatot kimondani vagy leírni, mint pl. „Orbán téved”, „Orbánnak nincs igaza”, „Orbán ezt nem látja tökéletesen” stb., mert természetesen mindez a mélyen demokratikus érzelmű és elkötelezettségű, páratlan öniróniával rendelkező miniszterelnökünket nem zavarja, ám súlyosan sértheti az ország összes Orbán vezeték-, vagy keresztnévre hallgató állampolgárát


xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése