2018. május 15., kedd

Egy "stílusos" emberről

5 évvel ezelőtti bejegyzésem:

2013. május 14., 0:47 · https://www.facebook.com/echter.istvan/posts/3007709847068
Az áremeléssel az előző kormányzat "pofánnyomta" az embereket mondja az eddig mérsékeltnek ismert államtitkár. Kormányzati felelősséget viselő ember így nem beszél, ez már tényleg pofátlanság! Mondom ezt potenciális pofátlanként, hiszen ha megszűnne a munkaviszonyom, a közel 43 évi szolgálati idő, és a mostani keresetem alapján is pofátlansági adót kellene fizetnem. Valami rejtélyes vonzódás van egyes politikai szereplőkben, hogy emberek csoportjait lenézzenek és megalázónak szánt minősítéssel lássanak el.

Eltörölte a strassbourgi bíróság egy panaszos különadóját!

Lázár János annyiszor lepofátlanozott minden érintettet, hogy azt nem lehet neki elfelejteni!

A 98%-os pofátlansági különadót („pofátlanság” Lázár János szíves közlése nyomán) úgy törölte el a strassbourgi bíróság, hogy az mégis megmaradt, és a jövőben is alkalmazható lesz, de már nem lehet vele szemben fellebbezni. Ugyanis csak konkrét ügyben törölte el, nem a jogszabályt semmisítette meg.

Potenciális pofátlanként írom, más hozzám hasonló elvetemült munkavállalóval együttérezve, hogy 43-44 év munkaviszony, közepes nagyságrendű alapbér alapján is meghaladhatja a felmentés, végkielégítés együttes összege a 3,5 millió forintot. Az e feletti összeg után továbbra is 98%-os pofátlansági különadót kell fizetni. Erre lehet számítani, ezért már bíróság előtt nem reklamálható, része az állam adórendszerének.

A különadó lényege, hogy valaki minél hosszabb ideje dolgozik, minél jobb egzisztenciát ér el, annál gyanúsabbá, annál pofátlanabbá válik, hiszen távozásakor az eddigi teljesítményét is el kellene ismerni. Persze, hogy kinek mikor szűnik meg a munkaviszonya, az manapság nem kalkulálható.

Persze közben csökkent a potenciálisan érintettek köre, a kifizethető összeg nagyságrendje. 2010 óta úgy változtak a felmentésre, végkielégítésre vonatkozó jogszabályok, hogy a figyelembe vehető felmentési, végkielégítési hónapok száma nagyjából a felére csökkent, és a felmentésre átlagkereset helyett a felmentéskor érvényes alapbért kell számolni. Sokak ezt is a közismert szóhasználattal minősítenék.

Tegnap hallottuk, áremeléssel az előző kormányzat "pofánnyomta" az embereket, mondta az eddig mérsékeltnek ismert államtitkár. Kormányzati felelősséget viselő ember így nem beszél, ez már tényleg pofátlanság!

Valami rejtélyes vonzódás van egyes politikai szereplőkben, hogy emberek csoportjait lenézzenek és megalázónak szánt minősítéssel lássanak el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése