2018. május 15., kedd

Marx feltámasztása


Szele Tamás
"Magyar tudósok feltámasztják Marx Károlyt. Első kérésük, hogy oldja meg a honi gazdaság helyzetét. Marx kéri a főkönyveket és éjszakára bezárkózik a Kossuth térre. Reggel hívja az illetékeseket:
- Hát kérem, ilyent én még nem láttam.
- Hogy érti, Marx elvtárs?
- Ez a gazdaság nem termel semmit és pozitív a mérlege. Nincs államadósság, de az állam jelentősen nagyobb összeggel tartozik, mint korábban. Egyszerre van viszont munkaerőhiány és munkanélküliség.
- Mit javasol, Marx elvtárs?
- Támasszák fel Lenin elvtársat. Ilyen kérdésekkel ő szokott foglalkozni."

Várhegyi Gábor 

"Pár éve így képzeltem Marx reinkarnációját Magyarországon (ide másolom egy rég elfeledett posztomból):

2015: Egy magyar géniusz megtalálja a Megoldást [országunk bajaira], és kidolgozza megvalósításának elméletét. Mely nemcsak hazánkra alkalmazható, hanem az EU periféria többi, velünk összemérhető országára is, Portugáliától Litvániáig. Nevezzük e lángelmét az egyszerűség kedvéért Marksz-2 Károlynak.

2016: Internetes vitakörök alakulnak a Megoldás terjesztése és csiszolása céljából. Bőkezű mecénást is találnak, kit a továbbiakban Engelsz-2 Frigyesként említünk majd.

2017: Pártunk és kormányunk felismeri, hogy itt valami konkurencia van kibontakozóban, és megteszi a szükséges intézkedéseket, az alábbiak szerint:
(i) Az értelmesebb, fidesz-hű állami alkalmazottaknak kötelezővé teszik a részvételt a Megoldás vitakörökben, természetesen álnéven. Őket a legkiválóbb századvéges elmék látják el útmutatásokkal és tippekkel, hogyan kelthető zavar és kétely a vitakörökben. Működésüket a közvetlen hivatali főnökeik ellenőrzik.
(ii) A Megoldáshoz köthető civil és non-profit szervezetek működési engedélyét változatos indokokkal megvonják.
(iii) Engelsz-2 Frigyest lecsukják adócsalásért.
(iv) Visszamenőleges hatályú törvényt hoznak arról, hogy az adócsalóktól jótékonysági vagy politikai célokra elfogadott adományok bűnnek számítanak. Ezen bűntettek felelőseit 6 hónaptól két évig terjedő szabadságvesztéssel, valamint a közügyektől való hároméves eltiltással sújtják.
(v) Intézkednek arról, hogy az alsóbb néprétegekhez semmilyen infó se juthasson el a Megoldásról. Kivéve persze a híradó-részleteket a Megoldáshoz köthető személyek rabosításáról. Továbbá engedélyezik a hamis Bissau-guineai útlevelek bemutatását is, amennyiben azok a Megoldáshoz köthető személyek fényképével vannak ellátva.

2018. januárja: Pártunk és kormányunk rájön, hogy a foganatosított intézkedések nem bizonyultak elégségesnek. Ezért nyolcszorosára emelik a választási induláshoz szükséges ajánlások számát, valamint 5-ről 8 százalékra emelik a bejutási küszöböt. Így egy füst alatt megszabadulnak végre az LMP-től is.

2018. március: A Megoldás hívei nem jutnak be a parlamentbe. A fidesz ugyan fölényesen nyeri a választást, de már nincs kétharmada.

2018. nyara: Marksz-2 Károly Londonba emigrál, ahol jól fizető állást vállal a Brit Nemzeti Könyvtár melletti McDonald's konyhájában. Jövedelem-kiegészítésül tudósításokat küld portugál és litván lapoknak. Engelsz-2 Frigyes Bissau-Guineában rejtőzik el az Interpol-kőrözések elől.

2019-2022: A fidesz a kétharmados többség hiányában nem tudja megakadályozni a Turul Népi Szövetség megerősödését. Utóbbi 2022 áprilisában fölényesen nyeri a választásokat. Az egykori szoclib értelmiség maradéka arra a következtetésre jut, hogy ezeknél még az orbán is jobb volt.

2022. szeptember: A nyugtalanító hírek hatására Marksz-2 Károly hazatér. Itthon semmilyen állást sem kap, ezért közmunkából él. Jövedelem-kiegészítésül tudósításokat küld portugál és litván lapoknak.

2023. augusztus: A Bissau-Guineában rejtőzködő Engelsz-2 Frigyest elviszi az újra kitörő Ebola-járvány.

2024. június: Egy fáradt kamionsofőr a padkatisztítást végző közmunkások közé hajt Bicskénél. Az áldozatok között van Marksz-2 Károly is. Ugyan alig hét órával a baleset után kiérkezik hozzá a mentő, de már nem tudnak rajta segíteni.

2025. október: Belorussziában kitör a forradalom, mely megdönti az agg Lukasenka uralmát. A forradalmárok több lépésben a túlvilágra segítik a lakosság 21,7 százalékát, majd állami ideológia után néznek. Jobb híján a Megoldás elméletét dolgoztatják át némileg harciasabbra az Amerikában élő híres belorusz filozófussal, Szergej Vjazovkinnal.

2027. december: Marksz-2 Károlynak, Engelsz-2 Frigyesnek és Szergej Vjazovkinnak látványos szoborcsoportot állítanak Minszk főterén."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése