2018. május 21., hétfő

A pedagógussztrájkról - ez volt a 400. bejegyzés a blogomon


x

Ha valaki már nem emlékezne, a pedagógussztrájk egy azaz 1 napos volt!
Korábban már volt hír erről. Akkor azt gondoltam, ez egy bántóan rossz megfogalmazás, talán nem véletlen, hogy ilyen figurák kerültek az Államkincstárba, vagy a szokásos megfelelési kényszer hajtotta őket. Hajlamos vagyok arra, nem érti az illető mit beszél, depláne miről ír körlevelet.
A társadalombiztosítási ellátás nem függeszthető fel egy napra, pláne nem visszamenőlegesen. Gondolom, azt akarták írni, azon a napon nem volt tb. köteles jövedelme az érintett tanároknak. Mintha fizetés nélküli szabadságon lettek volna. Ez problémát okozhat a jövőben a táppénz vagy egyéb tb. ellátás alapjának a kiszámításánál, de egy idő elteltével ez is kiforogja magát. A leghosszabb hatása a nyugdíjba menetel esetén lesz, nem az öregségi nyugdíj életkor szerinti elérésekor, hanem nők esetében a negyvenéves munkaviszony kiszámításánál, nekik emiatt egy nappal, vagy újabb sztrájkok esetén néhány nappal tovább kell dolgozniuk. Persze ki tudja meddig marad ez a negyvenéves munkaviszonyra vonatkozó szabály életben.
Most megpróbálják a számítógépekre fogni saját ostobaságukat és rosszindulatukat. Nem kell ezeket a mechanizmusokat se piszkálni, se időnként kézivezérlésre állítani!
ha valaki nem értené, hogy hogyan működik a jogállami fasizmus...

Több olyan esetről számolt be a PDSZ, amikor az április 20-ai sztrájkban résztvevő tanároknak hetekre szüneteltették, vagy egyáltalán nem állították…
HVG.HU







xxxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése