2018. május 6., vasárnap

Rémálom

Rémálom: Azt álmodtam, hogy két orbán voltam és ellentmondtam egymásnak.
Úgy tűnik már fiatalon kiütköző hajlama nem tűnt el, erősödött azóta, és régóta észre sem veszi, ha önmagának mond ellent, akár bizonyos időtávból, akár két egymást követő mondattal.
A brüsszeli raportról kiadott újabb győzelmi riportok közben kérdezte tőle Csuhaj Ildikó:
"– Jó napot kívánok miniszterelnök úr, megkérdezhetem, mit szól Juncker tegnapi bejelentéséhez, hogy a jogállamiság lesz a feltétele az uniós pénzek folyósításának.
– Készen állunk ennek megtárgyalására.
– Csatlakozik a magyar kormány az Európai Ügyészséghez?
– A magyar alkotmány szerint az ügyészség szuverenitás kérdése."
-.-
„Javasoljuk, hogy erősebb legyen a kapocs az európai költségvetés és a jogállamiság között. A jogállamiság tiszteletben tartása nélkülözhetetlen előfeltétele a józan pénzügyi döntéseknek és a költségvetés hatékony végrehajtásának. Ezért javasoljuk egy új mechanizmus bevezetését, amely lehetővé teszi a költségvetés védelmét a jogállamisággal kapcsolatos kockázatoktól. Ez egy általánosan alkalmazható mechanizmus, és nem egyes tagállamok ellen irányul” – Jean-Claude Juncker.
A jogállamiság egyik feltétele a formálódó uniós ügyészség joghatóságának elfogadása lehet. A tagállamok saját bűnüldöző hatóságai helyett az Európai Ügyészség nyomozna azokban az ügyekben, ahol erős a gyanú az uniós pénzek ellopására. Magyarországon ilyen ügy lenne a miniszterelnök vejéhez köthető Elios-ügy, amelyben a maffiára jellemző módszerekkel gyarapítottak magánvagyonokat a közösségi támogatásokból.
„Az európai pénzt szerintem arra kell használni, hogy fejlesszük a tagállamok gazdaságait, hogy javítsunk állampolgáraink helyzetén, nem pedig arra, hogy Orbán úr családtagjai kapják meg, vagy hogy egy újabb futballstadiont építsenek belőle a választókörzetében” – Guy Verhofstadt.
-.-
Egy 1989-es riport szerint Orbán azt mondja, vert az apám, és mindig volt egy kis skizofrén hajlamom (a videó a youtube-on megtekinthető).
(idézetek a Hír Tv cikkéből)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése