2018. június 17., vasárnap

A Gulyás-diktátor

A Gulyás-diktátor újra és újra azzal dicsekszik, hogy legyőzte, megsemmisítette a kommunistákat.
Hol voltak itt az elmúlt évtizedekben ellenálló, legyőzendő kommunisták? Talán a keményvonalas MSZMP-s családban felnőtt volt falusi KISZ titkárnak ilyen kifinomult a látása? Ez már jó ideje egy beteges rögeszme!
Ha saját magára gondolt a "legyőzött kommunisták" alatt, nos, önmagát még nem sikerült legyőznie! Pedig az nagyon becsülendő emberi tulajdonság lehetne. És az ex-párttitkár papát sem, aki évek óta milliárdos osztalékokat vesz fel az államilag támogatott kőbányákból.
Ilyeneket nyilatkozgat gőgös önteltségében újra és újra: "Húsz évembe telt, míg legyőztük a kommunistákat"
"El kell ismernem: ellenfeleinknek volt tehetségük a hatalmuk megtartásához" és "jó harcosok voltak" - mondta Orbán Viktor. "Húsz évembe került, mire végleg legyőztük őket", és Magyarországnak 2011-ig tartott, mire "Európa utolsó posztkommunista államaként végre új alkotmányt fogadott el" - mondta például egy korábban a Bildnek adott interjúban.
Hazudott itt is, szokása szerint, hiszen éppen az Alkotmányt szüntették meg 2011-ben, és egy alaptörvénynek nevezett valamit vezettek be helyette. Látjuk mára mi lett belőle, mire használják kényük-kedvük szerint, és mára éppen rájöttek teljeskörű átdolgozásra szorul, ami persze semmi jóval nem kecsegtet.
Egyébként a Fidesz Hablaty Matyija adott külföldi lapnak olyan interjút is amelyben - szerinte - az euró gyengülése fejezi ki leginkább Európa hanyatlását. A forintnak a matolcsyzmus, az orbáni kegyeltek nyilatkozatai, és a Fidesz "gazdaságpolitikája" miatti nyolcadik éve tartó gyengülése, az utóbbi hetekben elindult újabb mélyrepülése akkor mit fejez ki? Nincs senki, aki szóljon neki?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése